h i r d e t é s

Oktatás helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a Fidesz-kormány a pénzünket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Oktatás helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a Fidesz-kormány a pénzünket

2019. július 12. - 13:20

 

A Magyar Liberális Párt elutasítja a Fidesz jövő évi költségvetését, mert az Orbán-kormány pont azokra a válságágazatokra nem gondolt, melyeknek a leginkább szükségük lenne plusz forrásokra: az oktatásra, az egészségügyre és a szociális ellátórendszerre.

Ezek azok az ágazatok, melyekre a 2020-as költségvetés szerint a közel 5 százalékos GDP-növekedés ellenére arányaiban kevesebbet fog fordítani az Orbán-kormány. Emiatt Magyarország még jobban le fog maradni régiós versenytársaihoz képest a jövőben. 

Miközben oktatásra kevesebb jut, a Rogán Antal vezette propagandahivatal közel 200 millió forinttal többet költhet gyűlöletkeltésre és az emberek félrevezetésére. Százmilliókkal több pénzt kap a történelemhamisító Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatala, és a Nemzeti Futball Akadémia is.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormányzat az oktatás, az emberi méltóság, a magyarok jövője helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a pénzünket, valamint kizárja a családtámogatási és otthonteremtési kedvezményekből a valóban rászorulókat. Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője éppen ezért nemmel szavazott a Fidesz jövő évi büdzséjére, amely nem szolidáris az elesettekkel, és nem törődik hazánk jövőjével.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s