fbpx Önkormányzati cégvezetők munkaviszonyát szüntette meg a szekszárdi közgyűlés | CIVILHETES

h i r d e t é s

Önkormányzati cégvezetők munkaviszonyát szüntette meg a szekszárdi közgyűlés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Önkormányzati cégvezetők munkaviszonyát szüntette meg a szekszárdi közgyűlés

2020. január 31. - 05:55

 

Két önkormányzati cég vezetőjének munkaviszonyát szüntette meg csütörtöki ülésén az ellenzéki többségű szekszárdi közgyűlés, a testület rendeletet fogadott el a társaságok szerződéseinek közzétételéről.

A szekszárdi városháza - Forrás: wikipedia / V.andras

A közgyűlés Csillag Balázsnak, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát március 31-ével, Bálint Zoltánnak, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát február 29-ével szüntette meg közös megegyezéssel. A javaslatot az Éljen Szekszárd Egyesület nyolc tagú képviselőcsoportjának vezetője, Bomba Gábor terjesztette elő. A frakcióvezető sem az ülésen, sem az MTI kérdésére nem indokolta a döntést.

A közgyűlés határozott a korábban több európai uniós projekt előkészítésében közreműködő Szekszárdi Mérnöki Szolgáltató Kft. végelszámolással történő megszüntetéséről is. A cég ügyvezető igazgatója, Kerekes László az ülésen bejelentette lemondását. Konszolidálják ugyanakkor a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft.-t, amelynek az önkormányzat felé fennálló tartozását tőketartalékba helyezik.

A közgyűlés rendeletet fogadott el a többségi önkormányzati tulajdonú cégek szerződéseinek közzétételéről. E szerint a társaságoknak 2014. január 1-ig visszamenően - a magánvállalkozók esetében anonim módon - nyilvános adatbázisban közzé kell tenniük az egymillió forintos értékhatárt elérő szerződéseiket.

A jogszabály kidolgozása alatt az önkormányzati hivatal állásfoglalást kért a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságtól. Péterfalvi Attila, a hivatal elnöke - a közgyűlésen ismertetett - válaszában azt írta, "a hatóság messzemenően támogatja a közgyűlési előterjesztést és azt a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való alapvető jog érvényesülése szempontjából példaértékűnek és követendőnek tartja más önkormányzatok számára is". (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s