h i r d e t é s

Onnan kapott tockost Orbán Viktor, ahonnan biztosan nem számított rá

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Onnan kapott tockost Orbán Viktor, ahonnan biztosan nem számított rá

2019. július 24. - 11:36

 

Orbán Viktor egy korábbi repülőútján - Forrás: nepszava.hu

Valószínűleg már annyira megszoktuk a kormány kommunikációjának kétszínűségét, hogy fel sem tűnt számunkra: ismét a miniszterelnök szerecsenmosdatásába kezdtek a propagandagépezet munkatársai.

Felfigyelt azonban a nagy átverésre az orosz állami média, és nem is kímélte Orbán Viktort, amikor megszellőztette „puritán” repülőútjának propagandisztikus jellegét. Ki gondolta volna, hogy a baráti orosz média osztja majd a sallereket, kokikat és tockosokat a magyar kormányfőnek? De, mint tudjuk, az oroszoknál semmi sem történik véletlenül.

A Russia Today (RT) az orosz állami kormánypropaganda legfontosabb láncszeme. Talán olyan hatása van az orosz tájékoztatásban, mintha Magyarországon az M1 közszolgálatinak csúfolt tévécsatornát kereszteznénk az Echo TV-be oltott Hír TV-vel. A putyini irányvonalat katonásan követő RT-től a magyar kormánymédia is előszeretettel szokott átvenni (ál)híreket, ám kevés a valószínűsége, hogy a minap kiadott anyagukat bárhol is használta volna a magyar lakájmédia.

Az írás ugyanis felidézi, hogy a magyar miniszterelnökről fotó készült a repülőtéren, és hogy a WizzAir menetrend szerinti járatával érkezett Budapestre Milánóból a múlthéten. A látszat azonban (ezúttal) nem téveszti meg az éles szemű orosz kollégákat, ugyanis hozzáteszik, hogy azt is, hogy többek szerint ez csak PR-akció a magánrepülőzős-katonai repülőgépes hírek semlegesítésére. Az oroszok okfejtését megerősíti az a fotó is, melyet a hivatalos magyar szervek posztoltak a legnépszerűbb közösségi oldalon a miniszterelnökről és Gulyás Gergely kancelláriaminiszterről, amint egy puritán váróteremben debreceni kolbászt majszolnak, amit zsömlével kísérnek le.

Talán kitörölhetik ezzel a magyarok emlékeit a magánrepülőzésekről, melyekkel állítólag magyar oligarchák kedveskedtek pártunk és kormányunk vezetőjének.

Kétségtelen, hogy Orbán népszerűségének nem tett jót a luxusrepülőzésekről és titokban fenntartott, családtagjai és barátai nevén bejegyzett uradalmakról szóló hírek, így kormányzati oldalról valamit tenni kellett a miniszterelnök puritán renoméjának helyreállítása érdekében. Az oroszok viszont rövid kis hírükben arra célozgatnak, hogy a fapados járaton készült fotó kiszivárogtatása nem lehet a véletlen műve, vagyis szerintük jól kitervelt propagandaakcióról van szó. A magyar kormányfőt tehát akár saját emberei is lefotózhatták, eljuttatták a képet egy ellenzékinek számító hírportálhoz, így elsősorban azok olvashattak Orbán fapados repüléséről, akik eddig bírálták luxusutazásai miatt.

Az orosz kormánymédiánál talán sehol sem csinálják jobban a politikusok arculatépítését, illetve az ellenfelek karakterének lerombolását. Így nem véletlen, hogy gyorsan összerakták a képet: A milánói fapadoson utazó Orbán, plusz az olcsó kolbászt majszoló miniszterelnök fotója a nép egyszerű fiaként fogja a magyarok elé állítani a kormány első emberét. Talán kitörölhetik ezzel a magyarok emlékeit a magánrepülőzésekről, melyekkel állítólag magyar oligarchák kedveskedtek pártunk és kormányunk vezetőjének.


Forrás: Fotó: 444.hu

Az is jó kérdés, hogy beveszik-e a magyar polgárok ezt próbálkozást, de az talán még ennél is izgalmasabb felvetés, hogy az oroszok miért rántották le a leplet a magyar kormány propagandagépezetének akciójáról? Talán csak jelzés volt, hogy Putyin figyel, és tud Orbán minden lépéséről, de elképzelhető, hogy ennél is keményebb üzenete volt ennek az első ránézésre ártatlannak tűnő tudósításnak. Az oroszok talán érzékeltetni akarták, hogy a magyar kormányfő a markukban van, és ennél komolyabb galibát is tudnának okozni, ha Orbán okot adna rá. Talán néhány aláírást szeretnének az oroszok néhány dokumentumon, esetleg felpörgetni a Paks II beruházást, ki tudja? A lényeg az, amiről egy dakota közmondás is árulkodik: „Az a legjobb barát, akinek minden lépéséről tudsz.”   

Forrás: szeka.blog.hu


 

h i r d e t é s