h i r d e t é s

Orbán a fiatalok babos-fokhagymás pukkantásától eltakarodtt az olimpiai pályáról!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán a fiatalok babos-fokhagymás pukkantásától eltakarodtt az olimpiai pályáról!

2017. február 23. - 14:23

 

Kipukkadt a nagy nemzeti átverés

Hét év kormányzás után elege van az országnak a rengeteg nemzetinek hazudott átverésből, a "békemenetes" papagáj kommandóból, a konzultációnak hazudott véleménykényszerből. Ahol a nemzet ki tudott törni a hatalom által rákényszerített egyetértéskényszerből, rámutat a Fidesz KDNP kormányzat egyetlen legfontosabb tevékenységére, a mértéktelen pénzlenyúlásra.

Lám egy neve sincs 15-20 fiatalból álló kis csoport elől úgy sunnyogott el, a teljes Fidesz KDNP kormányzat, mint a megvert kutya, farkát behúzva.

Miért is? Azt kommunikálják egy éve, hogy mekkora nagy nemzeti konszenzus van az olimpia mellett, holott a parlamenti szavazáson a jobbik kivételével az ellenzék szinte valamennyi tagja nemmel szavazott. A kormány kommunikáció szerint nemzetietlenül. Sőt voltak túlbuzgó Fideszes képviselők, akik hazaárulásnak tartották az Orbán Viktor lidérces álmával való szembe helyezkedést. 

Itt nincs szó már évtized óta sem a Fideszről, mint működő pártról, sem nemzeti kormányról, mert itt minden egy felkapaszkodott kis faluszéli emberke ámokfutása szerint történik. 

Nincs itt már szó szakmaiságról, elemzésekről, döntés előkészítésről. Egyetlen motiváló tényező a lenyúlható pénz. Ezt az olimpiai pályázat feltett kézzel való lemondása világosan megmutatta. Voltak itt elvek? Az egyik legfontosabb, VOLT a nemzeti önbecsülés. Ha egy maroknyi ember azt mondja, hogy legalább vitázzunk egyszer vagy kétszer. Szavaztassuk meg az embereket, arról, hogy szeretnék-e. Ennyi elég a "nemzeti önbecsülés" szent eszméjének az elengedéséhez? Milyen az a nemzet, milyen az önbecsülése, amit pár ember egy hónap alatt lenulláz. Vagy tán nem is volt? Dehogy is nem, csak nem az a nemzeti önbecsülés, amit Orbán Viktor annak akar elfogadtatni az országgal. 

Meztelen a király! Nem az a nemzet, amit Orbán annak nevez. Nem az a nemzeti ügy, amit Orbán annak tart. Nem az a jobboldal, amit Orbán jobbnak nevez. Nem az a nemzeti egység, amit Orbán annak mond. Nem az a nemzeti hit, amitől Orbán egy óra alatt eltántorodik....

Vagy valójában a hitével is baj van? Én a hitemért legalább harcolnék. Megméretném, és ha elveszek, nem másra hárítanám a felelősségét, hanem magamba néznék, hogy mit rontottam el...de feladni egyetlen óra alatt, az jellemtelenségre, a valódi hit hiányára mutat.

Ha nem lehet gátlástalanul lelopni az öt karikából hármat, vagy négyet akkor már nem is érdekel az egész? 

Én szégyellem, hogy Magyarországnak ilyen kormánya van, aki nem mer felvállalni sem egyetlen népszavazást, sem egyetlen valóságos vitát a nagy nyilvánosság előtt, sem a föld ügyben, sem a vasárnapi boltzárban, sem az olimpia ügyében. 

Orbán Viktor legyőzhető 2018-ban! De mindenkinek magába kell nézni, hogy valóban akarja-e?


 

h i r d e t é s