h i r d e t é s

Orbán a kereszténységben is csak erőt lát?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán a kereszténységben is csak erőt lát?

2019. április 08. - 08:06

 

Meglehetősen primitív gondolat annak tükrében, hogy a legkülönfélébb vallásokat sok más közt használták már erőszakos cselekmények, vallási háborúk szítására. Ehhez persze kellően elvakult hívek is kellenek és csodák csodája a két politikai szélsőség közt csapongó magyar nép erre kiválóan alkalmas.

Forrás: Tények

Orbán Viktor esetében a kereszténység nem több annál a marketingfogásnál, amiből az elmúlt években egy választást megnyert, további kettőt elcsalt. Persze ez utóbbi állítás némileg túlzónak tűnhet annak tükrében, hogy hitelt érdemlő vizsgálat nem történt az ügyben. Mindenesetre a gyanú megáll.

A miniszterelnök nem létező vallási buzgalma – de inkább az egyházak luxusigényei – eredményeképpen vasárnap Klapka téri református templomban kapott szószéket.

– Mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy (...), hanem minden erő forrása, az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság és nincs európai élet sem - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint ma különösen fontos emlékeztetni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el. /168 óra/

Hogy miféle erőt vél felfedezni egy vallásban a miniszterelnök, arról csak feltételezéseink lehetnek, de ismerve Orbán szemléletét nem sok jóra számíthatunk. Annak ugyanis nem sok köze van bármiféle szeretethez.

A kormányfő szerint ma különösen fontos emlékeztetni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el, „az eredetileg kereszténynek tervezett” Európai Unió megalakítása is.

Azt is mondta, hogy az egyházi közösségek támogatása az egész nemzetnek jó gyümölcsöket terem, mert az egyház megannyi szolgálatot lát, amelyek nélkül „mindannyian szegényebbek lennénk”.

[…]

A kormányfő beszédét azzal zárta: „most, amikor hálás szívvel átadjuk a Klapka téri református gyülekezet templomát, úgy érezzük, amíg képesek vagyunk ilyen tettekre, addig mi, magyarok nemzetként is létezni fogunk”. /hvg/

Mindenesetre nem sokban tér el mindez attól, ahogy Hitler gondolkodott Európáról. Az igaz hit amely bár erőt jelent, azt mindig erőszak útján kell bizonygatni.


 

h i r d e t é s