h i r d e t é s

Orbán fajelméleti fejtegetésére egyértelmű választ adott az országos főrabbi

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Orbán fajelméleti fejtegetésére egyértelmű választ adott az országos főrabbi

2022. július 25. - 08:12

Frölich Róbert azt írja: két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens.

Frölich Róbert - Forrás: Frölich Róbert Facebook oldala

Versidézetekkel nyitott Facebook-bejegyzésben üzent – bár a kormányfőt meg nem nevezve, de elég egyértelműen – Orbán Viktornak Frölich Róbert országos főrabbi. „Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan” – fogalmaz.

Posztjával nyilvánvalóan Orbánnak a Tusnádfürdőn elmondott, kevert és nem kevert fajú népekről szóló eszmefuttatására válaszolt. Arról is ír: mostanában József Attila, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Gelléri Andor Endre, Rejtő Jenő és még sok más ismert és ismeretlen név és arc lebeg előtte. Majd hozzáteszi, hogy – József Attila kivételével, aki „csupán józan gondolkodása miatt került e listára” – ők a fajokról vallott hagymázas elméleteknek estek áldozatul. Orbán ominózus mondatai egyébként érdekes módon a beszédről angol nyelven az összes EP-képviselőek küldött összefoglalóból kimaradtak. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s