h i r d e t é s

"Orbán kétharmadot hétszentség, hogy nem fog kapni"

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

"Orbán kétharmadot hétszentség, hogy nem fog kapni"

2022. március 20. - 06:19

Mérő László matematikus Veiszer Alinda műsorában arról is beszélt, hogy szerinte „nem '56 szabadságharcos nemzete vagyunk – az most Ukrajna – most a kipofázó, megbízhatatlan árulók vagyunk”.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Mérő László matematikus, publicista és pszichológus Veiszer Alinda műsorának vendége volt. Egy éven belül másodszorra. A beszélgetés során kifejtette véleményét az orosz-ukrán háborúról és az országgyűlési választásokról is.

2010-ben én azt írtam, most már szégyellem, de azt írtam, hogy na akkor most itt a lehetőség, senki nem ugathat bele, hogy csináljon egy normális országot. Oldja meg azokat a problémákat, amiken 20 éve tökölnek” - mondta Mérő, korábban megfogalmazott véleményét Orbán Viktorról.

Az interjú elején Mérő a választás kiélezettségéről és a kampányról elmélkedett. Szerinte az ellentétes álláspontoknak vitatkozniuk kellene egymással, utalva a miniszterelnök-jelölti vita hiányára. A köztereken zajló plakátháborút is kifogásolta, húsz az egyhez az arány, ha nem több, a Fidesz javára.

A „Márki-Zay 100 százalékban Gyurcsány” plakátokon pedig Dobrev Klárát akarták szerepeltetni, azonban nem ő lett a miniszterelnök jelölt. Új ötlet hiányában ezt használták fel Mérő véleménye szerint.

Márki-Zay néha mond olyanokat amiktől megborzongok, de ezért választottuk, hogy másmilyen legyen” - mondta Mérő.

Hozzátette, hogy „néha feláll a szőr a hátán” Márki-Zay egyes mondataitól, ugyanakkor jó államférfinek tartja. Churchill-hez hasonlította, hiszen ő is mondott hasonlóan erős kijelentéseket, mégis államférfinek tartják sokan a mai napig. Kiemelte, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje tapsot kért Orbán Viktornak, mikor kimondta: az orosz-ukrán háborúban, az orosz fél az agresszor.

Mérő úgy véli, hogy az egyéni körzetek 80 százaléka biztosan nem lesz meg a kormánypártoknak, ami pedig szükséges a kétharmadhoz.

Orbán Viktor kétharmadot hétszentség, hogy nem fog kapni” - fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy Magyarország a demokrácia és a diktatúra között van, de a fair-play szabályait a legkevésbé sem tartja be. Erre személyes sérelmét hozta fel példának: nem épült meg a Rubik-háza (aláírtak szerződést és Rubik Ernő is beleegyezett), helyette rengeteg stadion készült, aminek a jelentős része felesleges.

Az orosz-ukrán háborúra kitérve Mérő úgy gondolja, Putyin extrém kockázatot vállalt be és számításai nem jöttek be, hiszen az ukránok nem testvérnépként fogadták őket.

Az oroszoknak annyiból igazuk volt, hogy ukrán nép eddig nem volt. Most születik egy európai nép, és úgy tűnik Európa így is reagál rá” - mondta.

Mérő számára az mutatja az ellenzéki összefogás működőképességét, hogy teljesen egyetért velük a háború kérdésében.

Nem '56 szabadságharcos nemzete vagyunk – az most Ukrajna – most a kipofázó, megbízhatatlan árulók vagyunk” - tette hozzá Mérő.

A beszélgetés végén elmondta, szerinte Orbán Viktor olyan országot épített fel, ahol bármikor fel lehet rúgni a szabályokat. Szerinte nem élünk rosszabbul, mint tizenkét éve, de nem látjuk tisztán, hogyan húzott el fejlődésben mellettünk Szlovákia és Románia. (szmo.hu)