h i r d e t é s

Orbán kihagyta a szokásos péntek reggeli rádiót, a kormányszóvivőt küldte be maga helyett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán kihagyta a szokásos péntek reggeli rádiót, a kormányszóvivőt küldte be maga helyett

2021. május 07. - 10:12

 

A miniszterelnök egyéb elfoglaltsága miatt Szentkirályi Alexandra adott interjút a Kossuth Rádiónak. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő - Forrás: MTI / BRUZÁK NOÉMI

Augusztusig csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni a szolgáltatásokat – erősítette meg az egy nappal azelőtt a Kormányinfón elhangzottakat Szentkirályi Alexandra. A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a kormányszóvivő - a miniszterelnököt helyettesítve - elmondta, a védettségi igazolványok mindenkihez meg fognak érkezni, ezekkel az ügyekkel a kormányhivatalok soron kívül foglalkoznak majd. Úgy vélekedett, hogy „jól áll” az oltási program, hiszen a regisztráltak 80 százalékát már beoltották.

Az ellenzék bírálata, ahogy a Kormányinfón, úgy most is napirendre került. Kiderült, Orbánék akkor is „oltásellenesek” titulálnák őket, ha nem az oltások, csak a „keleti vakcinák” ellen beszélnének. 

A napokban a parlementnek benyújtott a 2022-es központi költségvetési tervezetről a szóvivő kifejtette, a kormány célja, hogy „megerősítsék az embereket”.  Szerinte ezt szolgálja a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése, a 25 éve alattiak szja-mentessége és a családi támogatások fenntartása.

A Kossuth Rádió riportere és a kormányszóvő lényegében egyetértett abban, hogy az ellenzék „mindig hiányol valamit”. Megbeszélték, hogy a kormány igyekszik a járványhelyzetet menedzselni, ám ehhez „a baloldaltól nem kapnak segítséget”. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s