h i r d e t é s

Orbán simán lenyomta a Stop Sorost a Parlament torkán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán simán lenyomta a Stop Sorost a Parlament torkán

2018. június 21. - 08:16

 

Sőt, akinek volt szemernyi kétsége afelől, hogy a Jobbik a Fidesz aknaelhárítója volt a kezdetektől – és a józanész szikrájával bír – maradéktalanul el kellett oszlania, amikor a párt lelkesen megszavazta azt.

Korábbi öröm és boldogság - Forrás: MTI

Az Országgyűlés lényegében egy bábszínházzá vált, és az ellenzéket kár is lenne hibáztatni. Ők azt tették, amire lehetőséget kaptak a szavazóktól. Tehetetlenül nézték végig az egész procedúrát.

Orbán Viktor nem tart attól, hogy kizárják a Fideszt a Stop Soros megszavazása miatt az Európai Néppártból. Az atv.hu kérdésére szerdán azt mondta, a Néppártban nagyon kedves emberek vannak és a Néppárt a Fidesz nélkül nem lenne ugyanaz.

Arra a kérdésre, miért nem várták meg a szavazással a Velencei Bizottság állásfoglalását, a kormányfő úgy felelt, interim, közbülső változatot ismernek.

Azzal kapcsolatban, hogy a bizottság szerint az arányosság kifogásolható a Stop Sorosban, Orbán annyit mondott,

ízlések és pofonok különböznek. /24.hu/

Ez még önmagában nem is lenne probléma, de Orbán ezt úgy hozta össze, hogy a Velencei Bizottság hétfőn határozott kéréssel fordult felé; napolja el a törvénycsomag megszavazását. Erre ő természetesen nem is reagált, csak a rá jellemző leereszkedő stílusban:

Orbán azt is elmondta, hogy nem vár európai retorziót a Stop Soros törvény megszavazása után sem.

A néppártban nagyon kedves emberek vannak, a Fidesz pedig a néppárt erős bástyája

– mondta kollégánknak Orbán. A kormánypártból származó információink szerint ez nem pusztán a külvilágnak szánt üzenet. A Fideszben valóban úgy számolnak, hogy jelenleg számukra kedvezően alakulnak az európai erőviszonyok. Forrásunk úgy fogalmazott:

lesz egy kis hiszti, de a néppártnak szüksége van a Fideszre. /hvg/

Hogy mi szüksége lehet egy ilyen erős bástyára az néppártnak? Nagyjából olyan szüksége, mint amilyen a homloknak lehet a céltáblára. És hogy a komoly, érdemi aggályokat mennyire írhatja fel a kis hiszti számlájára bárki is, azt a következő napok bizonnyal bekövetkező diplomáciai konfliktusai mutatják majd be szemléletesen.


 

Kommentek

h i r d e t é s