h i r d e t é s

Orbán személyes politikai érdekeinek érvényesítéséért semmi sem drága!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán személyes politikai érdekeinek érvényesítéséért semmi sem drága!

2021. április 28. - 08:12

 

"Mitől lesz színvonalasabb egy egyetem, ha a teljes korú ura és parancsolója egy magán alapítvány?"

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Hónapok óta nem kapunk választ olyan egyszerű kérdésekre, hogy mitől lesz színvonalasabb egy egyetem, ha a teljes korú ura és parancsolója egy magán alapítvány, melynek élén, lényegen örök időkre bebetonozva fideszes politikusok és Fidesz közeli szolgák ülnek.
Miért lesz jobb egy felsőoktatási intézmény, ha levitézlett Lázár Jánosok, Navrasicsok, vagy még gyakorló hatalmassagok döntenek sorsáról?

Azt persze értjük, hogy mennyi pénzt lehet így kivinni a rendszerből, a hatalom átmentesenek kísérlete is világos egy esetleges bukás utáni időkre, de a változások magyarázata elmaradt eddig... ugyanígy válasz nélkül maradt, hogy miért kell közös pénzünkből, a magyar költségvetésből 5 ezer milliárd forintot ( tobbet mint a teljes egyetemi költségvetés éves költségei ) egy kínai egyetem létrehozására fordítani?
Volt esetleg egy nyílt pályázat, melynek keretében a nemzetközi porondon ez volt a legjobb ajanlat?

Vagy egyszerűen arról van szó, hogy Orbán személyes politikai érdekeinek érvényesítéséért semmi sem drága . Nem azt látjuk tehát, hogy egy befektető saját pénzéből ( lásd az elüldözött Ceu-t) ide hoz valami hasznos, követendő ügyet, hanem azt, hogy egy ócska keleti diktatúra a mi pénzünkből épít ki hídfőállást kis hazánkban ...Legalább meg kéne kicserélni kikényszeríteni valami válasz félét ezekben az ügyekben (is)!!

Horn Gábor


 

Kommentek

h i r d e t é s