h i r d e t é s

Orbánék a Bibliát is átírták a NER-lovagok szája íze szerint?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Orbánék a Bibliát is átírták a NER-lovagok szája íze szerint?

2019. október 09. - 14:08

 

"A gonosz hatalom az embert tünteti el, a tisztességes az embertelenséget."
/Bruck András/

A kép illusztráció! - Forrás: varosikurir.hu

Néhány éve Hegedűs Zsuzsa, miniszterelnöki főtanácsadó nagyhangon bejelentette, hogy hazánkban megszűnt a rendszerszerű gyermekéhezés. A számok cáfolják a nagyságos asszony állítását. Az UNICEF jelentése szerint a 0-17 évesek 25 százaléka, tehát minden negyedig magyar gyermek szegénységben él. A KSH adatai szerint a hét év alatti gyermekek közel 43 százaléka él nyomorult körülmények között. A gyermekéhezők számáról nincs pontos adat, szociális szakemberek 50 ezer és 200 ezer körüli számokat becsülnek. De már az is sok, ha egyetlen gyermek éhezik.

Zsuzsa asszony milliós fizetésével és a szolgálati Audijával könnyen beszél, fogalma sincs arról, milyen körülmények között élnek ma - a 21.században -,magyar családok, hány gyermek fekszik le éhesen, mert nem telik családjának még kenyérre sem. Ajánlom a figyelmébe, hogy hétfőn nézzen be egy olyan iskolába, vagy óvodába ahova hátrányos helyzetű gyermekek járnak. Nem tudnak annyi ennivalót a gyerkőcök elé tenni, amit meg nem ennének... Erről a pedagógusok, óvónők sokat tudnának "mesélni", ha mernének...!

Ételosztás után, mindig fájó szívvel indulok haza, kegyetlen érzés tehetetlennek éreznie magát az embernek, amikor szüleikkel érkező kisgyermekek jönnek a hónap utolsó vasárnapján töltött káposztát enni. Ennyit tudunk tenni, de ez csak csepp a tengerben. Este már éhesek lesznek, és azok lesznek a következő hétvégéken is. A Fidesz magasról tesz arra, hogyan élnek a társadalom számkivetettjei. A csóró családok számára a CSOK és a családi adókedvezmény "áldásai" semmit sem jelentenek, hiszen jövedelmük is alig van. A némi segítséget a családi pótlék jelent a számukra, viszont annak az összege 2008-óta nem emelkedett. A Fidesz ráadásul a minimálbért is megadóztatta, így az egykulcsos adóval a tehetősek még gazdagabbak lettek, az elesettek nyomora pedig tovább nőtt.

Ebben a rezsimben mindenre van pénz,

százmilliárdokat ölnek a fociba, Orbán hobbijára. Kinyílik az ember zsebébe a bicska, amikor olvassa, hogy a nemzet gázszerelője - közpénzből - egy óra alatt 20 milliót keres. Látjuk a tehetséges üzletasszonyokat - mondjuk Rogán propagandaminiszter nejét - akik feladata a zsebbe kapott pénz kifehérítése, legalábbis a városi legendák szerint. De több mint figyelemreméltó a Kósa család gazdagodása is, igen spórolós népek lehetnek a família tagjai. A kegyelmes uraim magánrepülőkön röpködnek a világban, a rendszer kegyeltjei olyan nívón élnek, amelyet egy "átlag" magyar proli el sem tud képzelni.

Nap, mint nap halljuk, hogy a Fidesz megvédi a keresztény értékeket. Könyörgöm, milyen értékekről van szó? Úgy tudom a lopás, a gyűlöletkeltés, az uszítás, a gyengék lenézése nem keresztény érték. Vagy közben Orbánék a Bibliát is átírták, a NER- lovagok szája íze szerint? Még azt is el tudom képzelni, hogy ehhez az Orbán tenyeréből evő egyházi vezetők asszisztálnak... Kilóra megvette őket Orbán, kussolnak is rendesen, tisztelet a kivételnek. Nem sok olyan egyházfi van hazánkban, aki kiáll az igazi keresztény értékek mellett, aki megszólal akkor, ha igazságtalansággal találkozik. Biztos rosszul vagyok informált, de még egyszer sem hallottam, hogy a történelmi egyházak ételt osztottak volna a rászorulóknak, netán télen a hidegben megnyitották volna a templomok kapuit az utcán élők számára. Arra, hogy esetleg meleg teát is adtak volna a számukra, végképp a csoda kategóriája lenne. Nem vagyok hívő ember, de ha a kereszténység azt jelenti, amit a Fidesz és a láthatatlan segédereje képvisel, nem is kérek belőle. Kifordul a gyomrom, amikor az újsütetű magukat kereszténynek hazudó kormányzati politikusok ájtatos szövegeit hallom. Ettől nagyobb undort már csak akkor érzek, amikor a nemzet fővadászának a megüdvözült arcát látom tartója mellett a parlamenti patkóban.

Jézus üzenete nem a harácsolásról, nem az egymás sárba tiprásáról szól. Attól még nem lesz senki keresztény, hogy naponta ezerszer elmondja, hogy mennyire vallásos. A tettek beszélnek, azok pedig messze állnak Jézus tanaitól. A keresztény kultúrának szerves része az egymás iránti szolidaritás, az emberi méltóság tisztelete, a gyengék, elesettek felkarolása. Nem a stadionokba kellene ölni a milliárdokat, hanem tenni azért, hogy csökkenjen a nyomor. Úgy tudom, Isten előtt minden ember egyenlő, az Úr nem tesz különbséget szegény és tehetős között.

Orbánék újsütetű kereszténysége kizárólag a hatalmi érdekeiket szolgálja, ehhez jó arcot vágnak a szolgalelkű egyházi vezetők. Jézus őket seprűzné ki elsőnek a templomából,ha feltámadna.

Teréz anya pontosan megfogalmazta, az emberi lét igazi értelmét:

"Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: "Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál."


 

Kommentek

h i r d e t é s