h i r d e t é s

Orbánék nem félnek az osztrák botránytól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbánék nem félnek az osztrák botránytól

2019. május 21. - 08:09

 

Különös kijelentés annak tükrében, hogy nem is olyan sokkal ezelőtt még kagyló módra bezárkóztak. Ez pedig gyanús, nem is kicsit. És bár a Jobbik csapott le a lehetőségre, érdemes lenne megvizsgálni, milyen magyar szálak köthetők a megbukott osztrák alkancellár ügyleteihez.

Orbánék - Forrás: atv.hu

Most mégis, szinte azonnal, saját szavaiknak ellentmondva igyekeznek meggyőzni mindenkit arról, hogy az eset jelentéktelen, sőt arról is, hogy a magyar nép azt sem tudja, mi folyik a szomszédban. Ez egyben azt is kiválóan szemlélteti, mennyire nézi hülyének a választókat a Fidesz.

El kell ismernünk, nem a legszerencsésebb ekkora botrányba keveredni egy héttel az EP választások előtt. Pláne, hogy alsó alaphangon Putyin révén Orbán is közvetetten érintett az ügyben.

„Azt sem tudja a nép, ki az a Strache, vagy, hogy ki az a Kurz. Nulla, nem mérhető a hatása itthon, bulváros az egész, nem befolyásolja az EP-választáson a fideszes mandátumokat – mondta a Strache-botrányról egy kormányzati forrás munkatársunknak."

Szerinte az az igazán érdekes, ki csináltatta a videót – írja az atv.hu.

A jelek szerint magát Orbánt sem aggasztja, hogy osztrák szövetségese megbukott, és magával rántotta az egész kormányt. Először azt üzente Havasi Bertalannal, hogy osztrák belügynek tartja a történeket, ma Zalaegerszegen pedig azzal intézte el a botrányt, hogy „Ausztriában soron kívüli vadászidényt hirdettek meg." /168 óra/

Kínos is volna, ha a keménylegény képében tetszelgő Orbán meggyászolná egyik elvbarátja bukását. Elvégre a populisták barátsága nem több mint érdekszövetség, ha egyik kiesik hát istenem. A nacionalistáknál ez így megy. De persze még mindig Brüsszel a gonosz, amely minden polgárának egyenlő esélyeket akar biztosítani és ezért a különálló nemzetek avítt ideáján felül kíván emelkedni.


 

h i r d e t é s