h i r d e t é s

Óriási átverés megy a magyar boltokban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Óriási átverés megy a magyar boltokban

2022. június 16. - 14:38

Rengeteg kasszánál még mindig ez megy

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

2021. január elseje óta kötelező digitális fizetési módokat kínálni olyan üzletekben vagy vendéglátóhelyeken, ahol van online pénztárgép, de ez még mindig nagyon sok helyen nem történt meg - derült ki a Telex riportjából.

A lap több helyről is kapott visszajelzést arról, hogy több helyen hónapok óta tábla hirdeti: vagy nem elérhető a bankkártyás fizetés, vagy összeghatárhoz, mondjuk 500 vagy 1000 forintos vásárláshoz kötik - ez azonban természetesen szabálytalan, egyetlen forintot is engedélyezni kell bankkártyával fizetni.

A Telexnek nyilatkozó egyik boltos azt mondta: a kártyás fizetésnek olyan díjai vannak, hogy a kiskereskedelemben egyszerűen nem éri meg 1000 forint alatt engedni a vásárlóknak, hogy használják.  A tranzakciók után egyébként a helyeknek meghatározott százalékot kell befizetnie. Ennek összege a kondícióktól függ, de nagyjából 0,5 és 1,5 százalék között van. Más esetben előfordulhat az is, hogy tranzakciónként külön fix díj érvényes, vagy egy össegű havi díjat kell fizetnie a kereskedőnek. (Pénzcentrum)