h i r d e t é s

Országgyűlési határozat mondaná ki, hogy a Sargentini-jelentés hazug

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Országgyűlési határozat mondaná ki, hogy a Sargentini-jelentés hazug

2018. szeptember 14. - 17:14

 

A Sargentini-jelentés egy hazug jelentés, amelyet csalással fogadott el az Európai Parlament (EP), ezért a döntés érvénytelen, továbbá Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát – egyebek mellett ezt mondja ki az az országgyűlési határozattervezet, amelyet a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén fogadtak el, és amelyet hétfőn terjesztenek a Ház elé. - írja a huppa.hu.

Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség ülése után egy velencei szállodában 2018. szeptember 14-én. Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tanácskozást követő pénteki sajtótájékoztatón, Velencén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője emellett azt is mondta, hogy a Sargentini-jelentést

Soros György emberei írták és fogadták el. “Soros György zsoldosai”

azért bélyegezték meg bosszúból Magyarországot, mert a magyarok többször is világosan kinyilvánították, mit gondolnak az illegális bevándorlásról – fogalmazott.

Szavai szerint a Sargentini-jelentés ellentétes a lisszaboni szerződéssel, ezért a frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg minden szükséges jogi lépést azért, hogy a csalással elfogadott jelentéssel szemben megvédje Magyarországot.

Ha Judith Sargentini, vagy bármely bevándorláspárti EP-képviselő, vagy Soros György azt hiszi, Magyarország mindezt szó nélkül hagyja, akkor téved

– jelentette ki Kocsis Máté, hangsúlyozva: minden politikai és jogi lépést megtesznek, hogy “ezzel a hazugságáradattal” szemben megvédjék Magyarország becsületét és a magyarok döntését.

A frakcióvezető azt is nyomatékosította: Magyarország nem fog asszisztálni ahhoz a tervhez, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát. Magyarország maga védi a saját határait.

Zsoldosokat küldene „magyar fiaink”, a határt őrző és védő magyar rendőrök és katonák helyett Brüsszel, akik beengednék a migránsokat – erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök drámai képet festett, és még Angela Merkel Bundestag előtt tett beszédét is idézte, amelyben a kancellár azt mondta: az illegális migráció elleni harc jegyében meg kell erősíteni az EU külső határainak védelmét, és ehhez a külső határon fekvő országoknak „át kell adniuk kompetenciájuk egy részét a Frontexnek” HVG.
Az országgyűlési határozattervezet világossá teszi a magyar emberek akaratát – mondta a frakcióvezető, úgy összegezve, hogy a kormány és a kormánypártok meg fogják védeni az országot e “hazug, összehangolt támadással” szemben.

Megjegyezte:

reméli, szégyellik magukat azok az ellenzéki képviselők, akik elárulták a hazájukat az EP-ben,

a magyar Országgyűlésben ülő ellenzéki politikusok pedig rájönnek, hogy Magyarországgal szemben nem lehet politikát csinálni.

Arra a kérdésre, hogy Manfred Weber néppárti frakcióvezető is megszavazta a Sargentini-jelentést, úgy reagált: Weber volt az egyetlen bajor, aki a jelentés mellett voksolt, és a Fidesz szerint ezt azért tette,

mert az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázik.

Ezért még a saját véleményével is hajlandó szembemenni, amit furcsának találnak, de messzemenő következtetéseket nem vonnak le belőle.

A vasárnapra szervezett tüntetésről a frakcióvezető azt mondta: azok szerveznek tüntetést, akik azzal vádolják a kormányt, sérül a gyülekezési jog Magyarországon. Akkor sérült a gyülekezési jog az országban,

amikor baloldali kormány volt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt a tájékoztatón, hogy a Sargentini-jelentést megszavazó magyar képviselők szerinte

hazaárulást követtek el.

Ő is úgy látja, hogy a jelentést eljárásjogi ügyeskedéssel fogadták el. Szerinte egy olyan “dekadens ideológia” képviselői gyakoroltak erős nyomást a jelentést megszavazókra, amely elítéli a normális világot megvalósító Magyarországot.

huppa.hu


 

h i r d e t é s