h i r d e t é s


Ősi piramisban lakó, karmos gnóm volt az eredeti Alien

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ősi piramisban lakó, karmos gnóm volt az eredeti Alien

2017. május 02. - 08:32

 

Ridley Scott a Covenantba beletesz mindent, ami kimaradt A nyolcadik utasból és a Prometheusból - írja a PORT.hu.

Forrás: Ron Cobb / 20th Century Fox

Májusban végre megérkezik a mozikba a legújabb Alien-film, az Alien Covenant, amelyben Ridley Scott összeköti pályafutása két kultikus sci-fi horrorját, az 1979-es A nyolcadik utas: a Halált és a 2012-es Prometheust. Aki igazi Alien-rajongónak vallja magát, az valószínűleg a sok dramaturgiai hibája ellenére is szereti a Prometheust, mivel a rendező rengeteg olyan ötletet újrahasznosított benne, amelyek eredetileg az Alienben lettek volna, csak írói vagy produceri kérésre végül kikerültek a forgatókönyvből. Az eredeti Alien-forgatókönyvben ugyanis az arctámadót rejtő tojást nem a székébe kövült Space Jockey űrhajójában találják meg, hanem egy idegen civilizáció ősi kőpiramisában.

Ez a verzió még Dan O'Bannon korai forgatókönyvén alapult, amelyben a Nostromót Snarknak hívták. Maga a gyilkos rém pedig még nem H.R. Giger jól ismert, péniszfejű Alienje volt, hanem egy csápos-karmos kis gnóm, akit a Csilalgok háborúja űrlényfelelőse, Ron Cobb látványtervező talált ki:

Minden képzeletet felülmúlóan rémes, pikkelyes, csápokkal borított. Leszökken, mint egy túlméretezett madár, és megragadja Melkonist pengeéles csápjaival.


Forrás: Ron Cobb / 20th Century Fox

Az O'Bannon filmötletét felkaroló David Giler és Walter Hill viszont a Fox stúdió kérésére azonban spórolásból kidobták az ősi templomot a sztoriból, így csak az űrhajón lezajló vérengzést kellett leforgatni. Ők cserélték le a töprengő tudósokat is az alacsony fizetésük miatt morgó űrkamionosokra, és a tökös főhősnőt, a lángszóróval macskát mentő Ripley-t az írópáros hozta be a jól ismert történetbe. Ridley Scott egyébként nemrég elmesélte, hogy igen meglepő sorsot szánt eredetileg a karakternek: Ripley eredetileg meghalt volna az Alien végén!

port.huh i r d e t é s

betöltés...

;