h i r d e t é s

Összeveszett a Momentum és a DK, Gyurcsányék megzsarolták Fekete-Győréket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Összeveszett a Momentum és a DK, Gyurcsányék megzsarolták Fekete-Győréket

2019. november 19. - 08:37

 

Újabb csatára került sor a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum között: ezúttal Gréczy Zsolt, a DK szóvivője rúgott bele ellenzéki ellenfelébe. - írja az origo.hu.

Ismét nyíltan nekiment a DK a Momentumnak. 

Valamit nagyon jól csinálhat az erősödő DK, hogy a Momentum minket kóstolgat. Szólok: az együttműködés fenntartása mindennél fontosabb 2022-re.

- írta ki Gréczy Zsolt, a párt szóvivője a közösségi oldalára. A kommentfelületen a DK-tól a Momentumhoz átpártoló Szarvas Koppány Bendegúz reagált a bejegyzésre, azt írta, hogy nem a 2022-es ellenzéki együttműködés a legfontosabb.

Az együttműködést meg majd újra lehet nyitni a következő választások előtt egy-másfél évvel. Addig sok minden változik

 - fogalmazott a politikus, aki úgy látja,

a DK-tagok arrogánsak a momentumosokkal szemben. 

Mint ismert, a két párt kapcsolata jó ideje nem felhőtlen: mivel a májusi európai parlamenti választáson ők szerepeltek a legjobban az ellenzéki pártok közül, egyfajta viaskodás kezdődött meg közöttük az ellenzék vezetéséért. A voksolás után pár nappal Fekete-Győr András, a Momentum elnöke már egyenesen arról beszélt egy lapinterjúban, hogy kell lennie Gyurcsány Ferenc nélküli DK-nak.

Sok DK-st is biztosan zavar, hogy a DK egy one man show. És már egyre kevésbé az, ami örömteli

- tette hozzá.

Az önkormányzati választásra tekintettel a felek egy ideig félretették nézeteltéréseiket, de október 13-a után ismét felszínre bukkantak a feszültségek. Először a pesterzsébeti Momentum fakadt ki: egy internetes bejegyzésben jelezték, "az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusa" miatt lezárták az ellenzéki együttműködés időszakát. Úgy tartják, Fekete-Győrék igazából azért léptek ki az összefogásból, mert a régi baloldal nem szánt nekik komolyabb önkormányzati tisztséget.

Czeglédy Csaba reaktiválása újabb szakítópróbát jelentett közöttük: több DK-s polgármester Gyurcsány Ferenc jogerősen elítélt ügyvédjét bízta meg az önkormányzat jogi képviseletével, ami a Momentumnál eleinte hatalmas vihart kavart. Később ezen finomítottak, Fekete-Győr (egyébként nevetségesen) úgy fogalmazott az ATV-ben, hogy Czeglédyt a 2010 előtti jogállam büntette meg, a szombathelyi Momentum pedig nem emelt kifogást az ellen, hogy a kétes hírű jogász-politikus lett egy kerületi bizottság elnöke. Czeglédyt korábban felfüggesztett börtönre ítélték jogerősen, és később másfél évig volt börtönben előzetes letartóztatásban.

Egész biztosan nem segítette elő a két párt közeledését az sem, hogy a Momentum elnöke egy minapi lapinterjúban ismét nekiment Gyurcsánynak, azt mondta róla, hogy alkalmatlan az ellenzék összefogására 2022-ben, mert nem integratív személyiség. 

origo.hu


 

h i r d e t é s