h i r d e t é s

Paks 2: Negyvenkét ember kap havi 2 millió forintnál többet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Paks 2: Negyvenkét ember kap havi 2 millió forintnál többet

2018. augusztus 16. - 13:33

Körülbelül másfél milliárd forintot költenek évente a vezetői bérekre a paksi bővítést irányító állami cégnél, a Paks II. Zrt.-nél - derült ki az RTL Klub Híradójának összesítéséből az Index szemléje szerint. - írja a napi.hu.

Illusztráció: origo.hu

Az MVM Paks II. Zrt.-nél azzal indokolják, hogy 42 vezető fizetése magasabb havi bruttó 2 millió forintnál, mert szerintük magasan kvalifikált, hozzáértő, szakirányú végzettségű és megfelelő tapasztalattal rendelkező vezetőkre van szükség a cégnél, amelyet a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb beruházásának neveztek. Az új blokkok építésének becsült költsége 12 milliárd euró (jelenlegi árfolyamon több mint 3840 milliárd forint).

Az RTL Klub adatigénylésére a cégnél közölték, Lenkei István vezérigazgató havi 4 millió forintot keres, plusz 10 százalék prémiumot kap, az évente 52 millió 800 ezer forint, amelyhez hozzájön az igazgatósági tagságáért járó havi 690 ezer forint.

A vezérigazgató-helyettes havi 3,5 milliót kap, a hét igazgató havi hármat, a 28 osztályvezető pedig fejenként havi 2,2 milliót. Mindenki a fizetése 20 százalékát kaphatja meg prémiumként.

Évente kapnak még plusz kéthavi fizetést, 432 ezer forint cafeteriát, és munkáltatjuk még az áramszámlájukba is beszáll 10 ezer forinttal havonta

- derül ki az Index cikkéből.

Összesítve így a cégnél évi 1,5 milliárd megy el a bérkiadásokra.

napi.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky