h i r d e t é s

Palkovics innovatív megoldása: ha nem akarsz heti hat napot dolgozni, akkor mondj fel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Palkovics innovatív megoldása: ha nem akarsz heti hat napot dolgozni, akkor mondj fel

2018. december 06. - 18:14

 

Palkovics László bebizonyította, hogy mennyire érdekli őt a munkavállalók sorsa azzal, hogy azt javasolja azoknak, akik nem akarnak heti hat napot dolgozni, hogy mondjanak fel a munkahelyükön.

Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor

A segítőkész miniszter továbbá azt állítja, hogy nem az autógyárak kérték a túlóra szabályok módosítását, a rabszolgatörvény elfogadását.

Akkor mégis kik? A dolgozók biztos nem, hiszen 83 százalékuk elutasítja az újabb kizsigerelő törvényt. A szakszervezetek sem kérték, mivel egyre több szervezet csatlakozik a rabszolgatörvény elleni szombati tüntetéshez.

Hiába tagadják, már mindenki tisztán látja, hogy a hatnapos munkahét elrendelésével csakis az autógyárak járnak jól, ezért mondjuk, hogy a Fidesz a dolgozókkal szemben a multik oldalára állt.

Elég volt!

Nyolcadik éve játssza el a Fidesz-kormány, hogy az "emberek" érdekét védi, miközben teljes mellszélességgel kiszolgálja a multikat, a külföldi és hazai nagytőke érdekeit! Ennek érdekében változtatták meg korábban is a munka törvénykönyvét és adnak egyre nagyobb adókedvezményeket az elsősorban német tulajdonú multinacionális cégeknek.

A munka törvénykönyve legújabb módosítása most már annyira elvadultan a nagytőke érdekeit szolgálja a munkavállalók ellenében, hogy ki kell mondanunk: ELÉG VOLT! Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja örül a magyar szakszervezetek öntudatra ébredésének és támogatja őket harcukban! Igenis elég volt a békés, semmire nem vezető tárgyalási próbálkozásokból, amiket a kormányzat folyamatosan lesöpör az asztalról.

Egyetértünk azzal, hogy a munkások, a saját munkájukból élők, és a bérből és fizetésből élő munkavállalók az utcára vonuljanak és sztrájkkal fejezzék ki elégedetlenségüket a kormány rabszolgatörvényével szemben!

Minden ellenzéki pártnak támogatni kell a szakszervezeteket, pártpolitikától függetlenül fel kell közösen sorakozni a munkavállalók mellett. Platformunk és pártunk tagjait, szimpatizánsainkat, a baloldali érzelmű magyar embereket arra kérjük, hogy támogassák a szakszervezeteket.

MSZP/os.mti.hu


 

h i r d e t é s