h i r d e t é s

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

2019. november 18. - 14:00

 

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

Ez az eddigi legnagyobb kezdeményezés, amely összefogásra szólítja fel az állami, üzleti és civil szféra szereplőit azzal a céllal, hogy közös és összehangolt lépéseket tegyenek a kibertér védelme érdekében.

Közöttük tudhatunk immár 74 államot, 350 nemzetközi, civil és kormányzati szervezetet, valamint a magánszektor 600 képviselőjét. Összességében a párizsi felhívás aláírói az ENSZ tagállamainak csaknem 40 %-át képviselik. A csatlakozók száma egyértelműen tükrözi, hogy a biztonságos kibertér iránti elkötelezettség széles körben elterjedt és támogatott ­olvasható John Frank, a Microsoft EU kormányzati kapcsolatokért felelős alelnökének a posztjában.

A francia kormány által 2018 novemberében bejelentett önkéntes többoldalú érdekképviseleti kezdeményezés 9 alapelve a kibertérben zajló folyamatok valós kihívásaira fókuszál, mint például a választási folyamatok ellen irányuló kibertámadások megakadályozása, az internethez való hozzáférés védelme és a kritikus infrastruktúrák elleni támadások megfékezése. A párizsi felhívás fontos lépés és erős alap a digitális béke felé vezető úton. Közös együttműködésre és elköteleződésre szólít fel a vonatkozó alapelvek és nemzetközi normák támogatására.

A kezdeményezés korai közreműködőjeként és aktív támogatójaként, örömmel látjuk a számos közép-kelet-európai és különösen a magyar csatlakozókat is. Gratulálunk nekik és várjuk e téren is a közös együttműködést!

 – mondta Mátrai Zsuzsanna, a Microsoft közép-kelet-európai vállalati és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

A kezdeményezés további részleteiről, a csatlakozás módjáról további információ a Paris Call honlapján található.


 

h i r d e t é s