h i r d e t é s

Pénztárgépek: nem tolja ki még egyszer a határidőt a minisztérium

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pénztárgépek: nem tolja ki még egyszer a határidőt a minisztérium

2014. április 25. - 18:17
0 komment

 

Nem dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium az online kapcsolatra képes pénztárgépekre adott állami támogatás határidejének megváltoztatásán - közölte a tárca pénteken.

Április 30-a az a határidő, ameddig üzembe kell helyezni a gépeket ahhoz, hogy az 50 ezer forintos állami támogatást igénybe lehessen venni.

Vámos György, az  Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban azt mondta, hogy továbbra is sok olyan kereskedő van, aki jogosult a támogatásra, de önhibáján kívül nem jut hozzá a pénztárgéphez a határidőig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-éig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacsere költségeit csökkenteni lehessen az 50 ezer forintos állami támogatással.

Ezt a határidőt egyszer meghosszabbította a kormány, azoknak a kereskedőknek, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket február 28-áig, illetve április 30-ig a visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash Kft., Japán Cash Kft. és az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek.

Vámos György hozzátette, hogy az OKSZ is kérte a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, vizsgálja meg a kialakult helyzetet, és tegye lehetővé, hogy a jogszabályokat betartó kereskedők ne essenek el a támogatástó, mert az április 30-ai határidő meghatározásakor még nem lehetett látni pontosan a szükséges időigényt.

A károsult ügyfelek által létrehozott ÉRVEK Egyesület pedig a múlt héten megfogalmazott, Varga Mihálynak címzett nyílt levelében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintettek jogkövető szándéka önmagában kevés, mert pillanatnyilag nincs elegendő pénztárgép forgalomban.

 

hvg.hu

{flike}

{jcomments on}


 

h i r d e t é s