h i r d e t é s

Phil Collins végleg elbúcsúzott a közönségtől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Phil Collins végleg elbúcsúzott a közönségtől

2022. március 30. - 07:12

Keserédes poénnal búcsúzott élete utolsó koncertjén a zenész, nem lép fel többet a Genesis.

Phil Collins - Forrás: LADbible/Twitter

A múlt szombati londoni koncerttel hivatalosan is befejeződött a Genesis utolsó turnéja – számolt be róla a Mirror. A 71 éves énekes, aki nagyrészt ülve és botjára támaszkodva szenvedte végig a fellépéseket, egy keserédes poénnal búcsúzott a rajongóitól:

Most már szereznem kellene egy valódi melót!

Phil számára ez tényleg a végső búcsút jelentette, hisz az elmúlt években számos egészségi problémával kellett megküzdenie: cukorbetegsége mellett a hangos zenétől károsodott a hallása, problémái támadtak a gerincével, emiatt bottal jár és ülve énekel, az állandó dobolástól megsérültek a kezében lévő idegek és már közel tíz éve nem tud dobolni.

A kezdetektől bizonytalan volt Phil Collins számára a tavaly szeptemberben indult Genesis turné, éppen egészségi állapota miatt. Azonban nem akarta cserben hagyni a banda tagjait, Mike Rutherfordot és Tony Banksot.

A Genesis tavaly bjelentette be, hogy The Last Domino? címmel utoljára koncertkörútra indul, Phil legfőbb feltétele pedig az volt, hogy a dobok mögött fia üljön.

A búcsúkoncert alkalmából édesapját Lily Collins Instagram oldalán magasztalta számos fotó és néhány igazán megható sor kíséretében.

"Ma véget ér egy korszak. Az, hogy részese lehettem ennek az utolsó előadásnak, életem élménye volt és örökké a szívemben fogom őrizni. Elképesztő mennyiségű szeretet maradt az O2 Aréna színpadán, és még ennél is többet adtak át a közönségnek, akik nem akarták, hogy ennek valaha is vége legyen. Köszönöm Genesis a csodás emlékeket, köszönöm apa, hogy ilyen inspiráció vagy számomra és köszi tesó, hogy a világ legbüszkébb húgává tettél." (ridikul.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky