h i r d e t é s


Polgármestert választanak Őcsényben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Polgármestert választanak Őcsényben

2017. december 17. - 08:12

 

A migránspánik miatt lemondott, de újra győzhet a polgármester

Forrás: 24.hu

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi független polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, és a mostani vasárnapi választáson is elindul. Fülöp szeptember végén mondott le, miután a települést teljesen felzaklatta néhány, már státusszal rendelkező menekült pár napos üdültetésének terve. A faluban egy magánember szeretett volna az állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetni, de a falu fellázadt, a panzióst megfenyegették.

A polgármester pedig a botrány miatt lemondott. Később Orbán erre az életveszélyes fenyegetésig és autórongálásig jutó tiltakozásra azt mondta, "nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket".

Fülöpre 2014-ben a választók kétharmada adta a voksát. 2014-ben négy riválisa volt, most három lesz: Csapai János, Guzsván István és Kozma Zoltánné. Mivel Fülöp munkájával az őcsényiek többsége elégedett volt, így jó eséllyel indul újra. (index.hu)


 

h i r d e t é s

betöltés..