fbpx Porig vagyok sújtva. Ennyire ramatyul festek?! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Porig vagyok sújtva. Ennyire ramatyul festek?!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Porig vagyok sújtva. Ennyire ramatyul festek?!

2021. október 25. - 15:34

 

Azonnal rohanok a fodrászhoz, meg egy-két jobb cucc is elkelne.

Lendvai ildikó - Fotó: Ficsor Márton/mandiner.hu

„Porig vagyok sújtva. Ennyire ramatyul festek?! Azonnal rohanok a fodrászhoz, meg egy-két jobb cucc is elkelne. Mértékadó vélemény szerint t.i. 87 évesnek nézek ki. Minimum! De lehetek akár 90 vagy 100 is. (Akkor legalább köszöntene a polgármester.) Hát lehet ilyet tenni egy nővel?

Jó, nem vagyok bakfis, de azért ez túlzás. Dúró Dórának a Mi Hazánkból viszont ez a meggyőződése. Így aztán velem illusztrálta azt a bejegyzését, amely szerint el kell venni – gondolom, többek között tőlem – a kommunista luxusnyugdíjakat.

Na most számoljunk. Ahhoz, hogy »kommunista luxusnyugdíjam« legyen, sok egyéb, szintén hiányzó feltétel mellett az kellett volna, hogy legkésőbb a múlt rendszer utolsó évében, tehát 1989 elején nyugdíjba menjek. Ha jól emlékszem, akkor 55 éves volt a női nyugdíjkorhatár, ehhez képest jelenleg minimum a 87-et kellene betöltenem.

Szép kor, de ilyen sokra még távolról sem vittem. 2014-ben mentem nyugdíjba, az akkori – speciel már a Fidesz-kormány szabályai szerinti – számítások alapján. Mint tudjuk, abba egyrészt a munkaviszonyban eltöltött évek száma, másrészt az utolsó, nem tudom hány, talán 10-15 év keresete számít bele. Sehol semmi kommunizmus.”

 

Legalja

Elvenné Lendvai Ildikó nyugdíját a Mi Hazánk

Dúró Dóra közösségi oldalán október 23-a kapcsán azt írja, a mai ünnep „még fájóbb az elmúlt harminc év kormányainak mulasztása, hiszen az igazságtételt elkaszálták, és a volt kommunista vezetők halálukig, illetve még mindig élvezhetik a pártállamban betöltött vezető szerepük miatt nekik még mindig érkező luxusnyugdíjat, miközben idős honfitársaink százezrei nyomorognak alacsony nyugdíjakból.” A történelmi igazságszolgáltatás jegyében ezért a Mi Hazánk elvenné a kommunista luxusnyugdíjakat, a befolyt összeget pedig a legalacsonyabb nyugdíjból élőknek adnák. A posztot pedig Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnökével illusztrálta a Mi Hazánk elnökhelyettese. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s