fbpx Pozitív lett a győri polgármester és alpolgármester koronavírus-tesztje | CIVILHETES

h i r d e t é s

Pozitív lett a győri polgármester és alpolgármester koronavírus-tesztje

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Pozitív lett a győri polgármester és alpolgármester koronavírus-tesztje

2020. április 02. - 07:43

 

Pozitív lett a második koronavírustesztje Győr polgármesterének, aki ezt szerda este közölte az MTI-vel, hozzátéve: tünetei nincsenek és házi karanténba vonul.

Illusztráció: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Dézsi Csaba András azután végeztette el a két tesztet önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült, a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív eredményt mutatott a koronavírustesztje, a jegyzőnek előző hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért tünetei is voltak.

Győr kormánypárti polgármestere közleményében azt írta, az első teszt, amelyet március 27-én, pénteken végeztek el, negatív lett. A második tesztet kedden készítették el, az eredményt szerda este kapta meg.

Közölte, tünetei továbbra sincsenek, de a szükséges intézkedéseket azonnal megtette: az eredményről tájékoztatta háziorvosát és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonul.

A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább

 - írta, hozzátéve:  

a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg.

Szerda éjszaka a város egyik alpolgármestere, Radnóti Ákos is bejelentette, saját Facebook-oldalán, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ahogyan a polgármester, úgy Radnóti is otthonról dolgozik tovább. Arról, hogy Dézsihez hasonlóan tünetmentes-e vagy milyen egészségi állapotban van, nem írt a posztban.

Korábban már kiderült, hogy Lipovits Szilárd győri jegyző is elkapta a koronavírust, neki a múlt hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért tünetei jelentkeztek. A polgármester ezért március 27-én „panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen” magán is elvégeztette a tesztet, ami negatív lett.

Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat

 – olvasható a közleményben.

Bár tünetei továbbra sincsenek, a szükséges intézkedéseket Dézsi megtette.

Dézsi Csaba az első magyar politikus, aki igazolt koronavírus-fertőzött lett. Korábban tesztelték Pintér Sándor belügyminisztert, miután találkozott a marokkói Abdelkader Amara közlekedési miniszterrel, akiről néhány nappal később kiderült, hogy fertőzött, illetve a szegedi fideszes parlamenti képviselő B. Nagy Lászlót, aki a koronavírussal fertőzött szegedi rektor, Rovó László kontaktszemélye volt. A teszt azonban mindkettejüknél negatív lett.

Győr-Moson-Sopron megye egyébként az ország egyik koronavírustól leginkább fertőzött területe. Az operatív törzs szerda reggel közölt adatai szerint 26 igazolt koronavírus-fertőzött van a megyében, ennél több csak a fővárosban és Pest megyében van.

MTI/index.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek