h i r d e t é s

Rácz Zsófia olyat nyilatkozott egy amerikai rádiónak, amiből még baja lehet a Fideszben + VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rácz Zsófia olyat nyilatkozott egy amerikai rádiónak, amiből még baja lehet a Fideszben + VIDEÓ

2019. december 29. - 18:20

 

Vélhetően az egész ország ismeri már azt a 22 éves egyetemista lányt, aki miatt a kormány decemberben törvényt módosított, hogy diploma nélkül is államtitkár-helyettes lehessen belőle.

Forrás: nyugatifeny.hu

Rácz Zsófia eddigi életútjának talán legnagyobb dobása volt, hogy egy féléves ösztöndíj keretében Amerikába látogathatott, amit végül nem töltött ki: idő előtt hazajött, hogy Novák Katalin mellett dolgozhasson.

Az Index azonban most kiszúrta, hogy Rácz a kinti tartózkodásának idején, idén nyáron a washingtoni Global Policy Institute podcast adásának vendége volt.

Az interjú nagy részében pont azokat a sületlenségeket ismételgette Brüsszelről, Európai Unióról, migrációról, mint bármelyik fideszes zombiszervet képviselője egy átlagos napon a “közmédiában”.

A beszélgetés végén azonban az Európai Uniót érintő külső fenyegetésekről esett szó. A műsorvezető feltette a kérdést, hogy ki fenyegeti ma Európát, honnan érkezhet olyan külső fenyegetés, amivel komolyan kell foglalkoznia az Európai Uniónak.

Irán, a terrorizmus, vagy Oroszország? – kérdezte a riporter, amire Rácz Zsófia úgy felelt:

Szerencsére a terrorizmus nem olyan nagy probléma Európában. Természetesen voltak ezek a nagyon szomorú és borzalmas esetek, de szerencsére ez nem egy trend. 
Azt gondolom, ha külső biztonsági kockázatokról beszélünk, akkor Oroszországot kell, hogy mondjam. 
Mert láttuk, ahogy Oroszország a dezinformációt, mint stratégia használja, hogy káoszt okozzon Amerikában és Európában. Ez olyan fajta fenyegetés, amitől leginkább nem félnünk kell, hanem felkészülni rá.

Ezután a műsorvezető visszakérdez, hogy Oroszország tehát problémás, mire Rácz megismétli:

“Azt kell mondjam, igen”

nyugatifeny.hu


 

h i r d e t é s