h i r d e t é s

Ragyogó napsütéssel hízeleg a csütörtök, akár 20 fok is jöhet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ragyogó napsütéssel hízeleg a csütörtök, akár 20 fok is jöhet

2020. március 19. - 06:16

 

Csütörtökön délelőtt alig lesz felhő az égen, csapadékra sem kell számítani. - írja az idojaras.hu.

Virágzó mandulafák Balatongyöröknél 2020. március 1-jén. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután sok napsütésre, kellemes időre van kilátás, csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 14, 20 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön is folytatódik a frontmentes időszak, kora nyárias időben pihenhet a frontérzékenyek szervezete. Egyre többen tapasztatnak azonban fáradékonyságot, ami a teljesítőképességünkre is kihathat. - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön sem érkezik időjárási front, tovább tart a frontmentes időszak. A markáns hatásoktól menetes idő alapvetően pihentetőleg hat, azonban egyre többen tapasztalnak alvászavarokat, napközben pedig fáradékonyságot. Amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor javasolt az alvást elősegítő praktikákat alkalmaznia, hiszen a fáradtság jelentősen kihathat a teljesítőképességére, és egyéb más veszélyforrást is jelenthet. Ennek érdekében este lehetőleg már ne végezzen nagyobb igénybevételt igénylő feladatokat, így például ne is sportoljon lefekvés előtt egy-két órával. A fényterápia szintén hasznos megoldás lehet.

A szabadban kellemes a hőérzet, az egészségeseknek érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni. Az enyhe fejfájást a napsütés ellensúlyozhatja. Az emésztőrendszert nem javasolt túl zsíros, fűszeres ételekkel terhelni.

A pollenterhelés tovább erősödik, az allergiások lehetőleg kerüljék a tejtermékek fogyasztását, és a szellőztetést is a reggeli vagy a kora esti órákra időzítsék.

A közlekedés során a figyelmetlenség lehet a legnagyobb veszélyforrás, az utakon emiatt többfelé fokozódik a balesetveszély. Naplemente és napfelkelte idején az alacsony napállás miatt zavaró lehet a napsütés, mindenképpen legyen kéznél napszemüveg!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, alvászavar. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s