h i r d e t é s

Ragyogó napsütéssel kényeztet a kedd, itt-ott megélénkül a szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ragyogó napsütéssel kényeztet a kedd, itt-ott megélénkül a szél

2019. április 02. - 06:08

 

Kedden délelőtt jellemzően gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI

Délután több órás napsütésre van kilátás, a Tiszántúlon növekedhet erősen a felhőzet, itt egy-egy futó zápor kialakulhat. Az élénk délkeleti szél mellett 16, 22 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen fáradékonyabbak lehetnek a megszokottnál. - írja a meteoklinika.hu

Kedden nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban folytatódik az átlagnál több fokkal melegebb idő. A melegedésre érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített forró tea.

A légmozgás többfelé megélénkül, időnként erős lökések kísérhetik a szelet. A szél hatására erősödő fejfájásra kell számítani, valamint ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok jelentkezése esetén a fokozott folyadékbevitel mellett próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és töltse nyugodt körülmények között a napot!

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, csapadék nem várható. A napos, szeles idő, ingadozó hőérzetet eredményez, ajánlott az évszaknak megfelelő öltözet.  

A nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet. A kőris, a juhar, a ciprus-, és tiszafafélék, valamint a nyár légköri pollenkoncentrációja általában a közepes tartományban alakul.

A közlekedés során a megélénkülő, időnként megerősödő szél okozza a fő veszélyt. Az élénk és erős széllökések csökkentik a gépjármű menetstabilitását, emellett ingerlékeny sofőrökkel találkozhat az utakon, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, alvászavar. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 

 


 

h i r d e t é s