h i r d e t é s

Reagált a szociális gondozó hölgy a lombkoronás polgármester befenyítésére

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Reagált a szociális gondozó hölgy a lombkoronás polgármester befenyítésére

2023. május 03. - 10:23

„Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak” – megszólalt a közmunkás, akit egy röhögős szmájli miatt kéretett be a lombkoronasétányos polgármester

Forrás: rtl.hu

Irodájába hívatott egy közmunkást a nyírmártonfalvi polgármester, miután a nő nevetős szmájlit rakott a Facebookon egy ismerőse képe alá. A kép a polgármester lombok nélküli lombkoronasétányánál készült. A nő úgy érezte, hogy a polgármester kirúgással fenyegeti, felvételt is készített a beszélgetésekről. A polgármester kedden nyilatkozni nem akart, de azt mondta Híradónak, hogy belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik. 

Turistalátványosság lett a lombok nélküli lombkoronasétány Nyírmártonfalván. Egy helyi nő ismerősei is meglátogatták húsvétkor, és erről képeket is posztoltak Facebookon. A nő szociális gondozó, közmunkásként foglalkoztatja az önkormányzat, a Híradónak azt mondta:

Vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni. 

Húsvét vasárnap este felhívta őt a polgármester. A nő felvételt készített a beszélgetésről:

- Le kéne venni a röhögős fejet.
- Milyen röhögős fejet?
- Amit kiraktál. Amit kiraktál. Meg kedd reggel be kell jönnöd az irodába, jó? Egyelőre ennyit akartam neked mondani. Egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz.

– hangzik a telefonbeszélgetés. A nő szerint ez fenyegető volt, ezért a keddi találkozót is rögzíteni szerette volna, azonban a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester azt mondta, hogy mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat.

Akkor úgy gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott ilyen papírokat. Az esetről készült hangfelvételeket egyébként Hadházy Ákos hozta először nyilvánosságra. Ő úgy látja: 

Innentől kezdve Nyírmártonfalva már nem csak az európai uniós pénzek elherdálásának a jelképe, hanem a fideszes hatalmi arroganciának is a jelképe.

A nő azt szeretné, hogy a polgármester ne tehessen ilyet másokkal:

Azt szeretném, hogy a polgármester ilyen szinten ne tehesse ezt meg az emberekkel. Nemcsak velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni másfele dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak.

Filemon Mihály polgármestert keddem telefonon érte el az RTL Híradó. Azt mondta, nem akar nyilatkozni, mert belső vizsgálat folyik, ami elmondása szerint azért indult, mert a nő nem látja el jól a munkáját. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A hangfelvétellel kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt. (rtl.hu)