h i r d e t é s

Reggel köd, délután szikrázóan napos idő!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Reggel köd, délután szikrázóan napos idő!

2018. november 06. - 06:32

 

Reggelente több helyen válhat párássá a levegő és képződhet köd. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a köd feloszlik, északkeleten néhol párás maradhat a levegő. Az ország nagy része felett derült, gyengén fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. 

Délután az ország nagy részén zavartalan napos időben lehet részünk. A mérsékelt délkeleti irányú szél mellett 16, 20 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kedden, és még jó pár napig nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, kellemes, szikrázóan napos  idő várható. - írja a meteoklinika.hu

A nappali felmelegedés pár fokot mérséklődik, de a melegedésre érzékenyek körében még jelentkezhetnek melegfronti jellegű tünetek: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál. A melegedés hatására jelentkező panaszok a következő napokon is tartósnak bizonyulnak, azonban intenzív tünetekre már nem kell számítani! A munkahelyén vagy az iskolában előfordulhat, hogy koncentrálási és figyelem problémákat tapasztal, ebben az esetben ajánlott pár percet a friss levegőn tölteni!

A hűvös és nyirkos reggeli időszakban főként északkeleten és nyugaton jelentkezhetnek ízületi panaszok, melyek mérséklése érdekében kezdje egy átmozgató tornával a napot, de figyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit.

A szikrázó napsütés sokunkat a szabadba csábít, emellett nagyszerű az idő a kerti munkák elvégzésére is. Ha teheti kiránduljon sokat, használja ki ezeket a nyárias napokat!

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel! A reggeli pára és köd szintén fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s