h i r d e t é s

Repül a Nehéz Kő, és már azt is tudjuk, hogy hol áll meg.

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Repül a Nehéz Kő, és már azt is tudjuk, hogy hol áll meg.

2021. május 17. - 16:32

 

Orbán Győző 800 milliója

A miniszterelnök apjának 100%-os tulajdona volt a cég, melyet most eladott – az Mfor.hu szerint. A céget egy Orbán Áronhoz köthető vállalkozás vette meg, melyhez a hitelt olyan bank nyújtotta, mely közel áll Orbán Viktor köréhez.

A miniszterelnök öccse, Áron alapította a Nehéz Kő Kft-t, melyet azután a papa megvett. Most 13 év után megvált tőle.

Az ügyvezető, akiből tulaj lett

Bihari Lajos Orbán Áronnal együtt alapította meg a NAKK Nemzetközi Késztermék és Alapanyag Kereskedelmi Kft-t. Később Orbán Áron kiszállt, így mára már ő az egyetlen tulajdonos. Eddig ügyvezetője volt a Nehéz Kő-nek, tehát nem lehet azt állítani, hogy nem tudta: mit vásárol meg?

Mihez kezd Orbán Győző 800 millió forinttal?

A törekvő nyugdíjas vállalkozó terveiről egyelőre senkinek sem nyilatkozott. Orbán édesapja tart a médiától, amely korábban kínos részleteket tárt fel a Nehéz Kő Kft-vel kapcsolatban. Elsősorban azt nem értette a média, hogy miért kap oly sok megrendelést a miniszterelnök apja olyan építési vállalkozóktól, akiknek a programjait Orbán Viktor fogadta el, és fizette ki az államkasszából.

Dehát a nemzeti együttműködés rendszerében nem ez az egyetlen anomália. Orbán Győző 800 milliója különben is eltörpül Mészáros Lőrinc milliárdjai mellett, melyek mögött ugyancsak a miniszterelnököt sejtik sokan. (fuhu.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s