h i r d e t é s

Robbanás a BorsodChem kazincbarcikai gyárában – leállt az üzem

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Robbanás a BorsodChem kazincbarcikai gyárában – leállt az üzem

2019. július 19. - 09:51

 

Robbanás történt a BorsodChem vegyipari vállalat kazincbarcikai székhelyű üzemében a szerda esti műszakváltáskor. - írja a propeller.hu.

Forrás: MTI Fotó: Vajda János

Az Indexnek többen is azt mondták, hogy a robbanás hatalmasat szólt a környéken, néhány helyen az ablakok is remegtek.

A berentei önkormányzat tájékoztatása szerint az üzemben a nagyleállási munkák megkezdésekor, pár perccel este fél tíz után műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, ami miatt víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció miatt pedig erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban.

Az önkormányzat szerint személyi sérülés nem történt, tűz sem keletkezett, veszélyes anyag pedig nem jutott ki a környezetbe. A helyzetet a Létesítmény Tűzoltóság a Hivatásos Tűzoltósággal közösen kezelte, írják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye katasztrófavédelme megerősítette az Indexnek a hírt, ahogy azt is, hogy senki nem sérült meg. Azt mondták, a katasztrófavédelem tűzoltóinak nem volt dolga a helyszínen.

A BorsodChem az Indexnek azt írta, az érintett üzemrészt teljes mértékben leállították, az anyagkapcsolatokat megszüntették, a szolgáltatásokat kizárták, a létesítmény biztonsági állapotban van.

propeller.hu


 

h i r d e t é s