fbpx Robbantottak az indonéz főváros központjában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Robbantottak az indonéz főváros központjában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Robbantottak az indonéz főváros központjában

2016. január 14. - 09:14
0 komment

 

Robbantássorozat történt az indonéziai főváros, Jakarta központjában, írja a BBC.

Fotó: Beawiharta

A robbanások után lövöldözés tört ki, a tűzpárbaj jelenleg is tart - index.hu

A rendőrség nyilatkozata szerint gránátok robbantak, az egyelőre azonban nem tudható, ki áll a támadás mögött, az indonéz elnök terrortámadásról beszélt. Eddig hét halottról érkezett jelentés, közülük három rendőr.

A abc.net beszámolója szerint a rendőrség arról beszélt, hogy decemberben kaptak egy fenyegetést az Iszlám Államtól, az indonéz kémfőnök azonban arról beszélt, hogy nincs jel, ami arra utalna, hogy az Iszlám Állam lenne az elkövető.

A robbantás a Sarinah bevásárlóközpont mellett történt, közel az elnöki palotához és az ENSZ-hivatalokhoz. Az egyik robbantás helyszíne pedig egy Starbucks kávéázó volt. A robbantás utáni tűzpárbajról is az egyik ENSZ-hivatalnok számolt be az angol lapnak. Ő azt mondta, legalább 5-6 robbanást hallottak, frissebb beszámolók szerint legalább 10 robbanás történt.

A helyi rendőrség szerint a lövöldözésben legalább 10-14 fegyveres támadó vesz részt, egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő. A rendőrök négy merénylővel végeztek.

Sokkoló felvétel az egyik robbantásról ide kattintva.

Indonéziában a közelmúltban hajtottak már végre támadásokat, merényleteket militáns szélsőséges iszlamista csoportok, az angol lap szerint emiatt fokozott készültség volt érvényben.

A területet lezárták és körbekordonozták. A rendőrség szóvivője szerint az embereket figyelmeztették, hogy maradjanak az épületekben, mert további robbanások is lehetségesek.

A jakartai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy volna magyar állampolgárságú áldozata a csütörtöki terrorista támadásnak.

 

index.hu


 

h i r d e t é s