h i r d e t é s

Rzeczpospolita: Németország már nem menti meg Lengyelországot és Magyarországot az EU-ban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Rzeczpospolita: Németország már nem menti meg Lengyelországot és Magyarországot az EU-ban

2021. november 27. - 08:11

A lengyel lap szerint a leendő német kancellár, a szociáldemokrata Olaf Scholz jóval messzebb van a kemény jobboldaltól, például a PiS-től és a Fidesztől, mint Angela Merkel.

Olaf Scholz - Fotó: Clemens Bilan / MTI / EPA

Németországban a szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok koalíciós megállapodása, ha nem is forradalmat, de komoly változást jelent, főként, ami az ország uniós politikáját illeti – írja a Rzeczpospolita véleménycikke. Az új német kormány egy föderális Európát képzel el, egységes külpolitikával, és az új német külügyminiszter, Annalena Baerbock kínosan ügyelni fog a jogállamiság betartására. Látható, hogy a leendő kancellár, a szociáldemokrata Olaf Scholz jóval messzebb van a kemény jobboldaltól, például a PiS-től és a Fidesztől, mint Angela Merkel, aki évekig védte Orbán Viktort Brüsszelben.

Mindez azt jelenti, hogy még veszélyesebbé válik az a játék, amelyet a lengyelek már hat éve játszanak Brüsszellel. Eddig a német kormány egyfajta védőhálóként szolgált, de Berlin most már nem fogja meggyőzni a többi uniós tagállamot, hogy fogják vissza magukat Varsóval szemben – olvasható a lapban. (mandiner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s