h i r d e t é s


Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől

2017. október 17. - 12:08

 

Az Index értesülései szerint belsős munka lehetett az Arton Capital nevű, letelepedési kötvényeket árusító cég budapesti irodájának kirablása. - írja a 444.hu.

Forrás: 444.hu

Az áprilisi betörésben több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el az Artontól.

Az Index most azt írja, a behatolók nemcsak saját kulccsal mentek, de valószínűleg a riasztó kódját is ismerték.

A betörők ráadásul nemcsak a falba rejtett széf pontos helyét ismerték, hanem azt is tudták, melyik fiókban tartottak a széfen kívül is készpénzt az alkalmazottak, és tudták azt is, hol tartják a cég működéséhez elengedhetetlen, fontos dokumentumokat, és a központi szervert, amin szintén a kötvényüzlettel kapcsolatos, érzékeny adatok voltak.

Ezen kívül a Hajós utca felől behatoló tolvajok teljes csöndben és minden gyanú felkeltése nélkül ki tudták pakolni az irodát.

Az Index úgy tudja, korábban is volt lopás az Arton irodájában, akkor 5 millió forintnyi euró tűnt el. Akkor a cég vezetője, a bolgár származású Balogh Radosztina (aki egyébként Rogán Antal évfolyamtársa volt az egyetemen) megmozgatta rendőrségi kapcsolatait, és a nyomozók poligráfos vizsgálatnak vetették alá a cég összes alkalmazottját.

Ezen egy külföldi dolgozó nem szerepelt jól, mégsem rúgták ki akkor a cégtől. Pont ezért ez az ember az áprilisi betörés után is nagyon érdekelte a rendőrséget, de végül nem lett belőle gyanúsított, ahogyan senki másból sem.

Pedig a rendőrség tényleg iszonyatos erőforrásokat mozgatott meg a nyomozásban: már több mint 1000 tanút meghallgattak, sokukat csak azért, mert a mobilja cellainformációi szerint épp a környéken járt a betörés idején. (Index)

444.huh i r d e t é s

betöltés...

;