h i r d e t é s

Saját oktatóvideókkal segíti az Oktondi az érettségizőket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Saját oktatóvideókkal segíti az Oktondi az érettségizőket

2020. április 08. - 12:32

 

Kétségtelen, hogy az idén érettségiző tanulók és az őket érettségiztető pedagógusok is nehéz helyzetben vannak.

Illusztráció: MTI Fotó: Szigetvári Zsolt

Arról nincs pontos információ, hogy milyen körülmények közt, hogyan zajlanak majd a vizsgák, de mindenképpen rendhagyó lesz az idei érettségi. Ehhez szeretne továbbra is minden segítséget megadni a többezer önkéntes tanárból és diákból álló Oktondi csapata.

Már zajlik a forgatás

Az Oktondi honlapján már eddig is rengeteg általános- és középiskolás tantárgy elsajátításához találtak segítséget a diákok és szüleik. Azonban a sok lelkes egyetemista és pedagógus nem szeretett volna itt megállni, saját oktatóvideók készítésébe kezdtek.

A napokban sor kerül a matematika, a fizika, a kémia és a biológia tantárgyak felvételére is. A videók a Középsuli.hu-val történő együttműködésünk keretében valósulnak meg. A matekhoz kapcsolódó segédanyagokkal kapcsolatban pedig a Matekingnek tartozunk köszönettel, az állandó és magas színvonalú segítségért.

 - mondja Szabó Mária Laura, az Oktondi marketing divíziójának vezetője.

Mit érdemes tudni az oktatóvideókról?

A felvett videók nagyjából egy tanórának felelnek meg, azaz 45 perces időintervallumban mozognak. Minden héten keddenként kerülnek fel az online platformokra, ahol bárki elérheti őket.

A tantárgyak szakmai hátterét egyetemisták, tanárszakos diákok és tanárok biztosítják, ők állítják össze és felügyelik, hogy egy adott videóban mire térnek ki az előadók.

Nyilván 4-5 alkalommal leadott 45 perces videók anyaga nem tudja lefedni a teljes érettségi követelményt, azonban ki tudja emelni azokat a lényegi pontokat, amelyekre a mostani egyetemisták nézőpontja szerint érdemes az érettségi során figyelni. Mindannyian nagy lelkesedéssel dolgozunk, hogy ott segítsünk a Végzősöknek, ahol csak tudunk.

 – teszi hozzá Laura.

A videók tehát – az Oktondi egyéb anyagaihoz hasonlóan – nem helyettesítik a tankönyveket és a tanórákon való részvételt, inkább egyfajta iránymutatóként szolgálnak ahhoz, hogy mik a főbb témák, mit érdemes jobban átnézni az érettségik előtt.

 


 

h i r d e t é s