h i r d e t é s

Sárga rózsával és kockás inggel az oktatásért

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Sárga rózsával és kockás inggel az oktatásért

2016. március 30. - 10:29
0 komment

 

Több iskola is csatlakozott a Tanítanék Mozgalom szerdai polgári engedetlenségi megmozdulásához Kecskeméten.

A Bányai Júlia Gimnáziumnál és a Damjanich Általános Iskolánál 50-100 résztvevő csatlakozott a Tanítanék civil mozgalom polgári engedetlenségéhez. Információnk szerint szinte minden kecskeméti intézményben voltak csatlakozók, ám sokan állásukat féltve nem merték vállalni a nyilvánosságot.

Mint ismert, a Tanítanék Mozgalom március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy válaszoljon: elfogadják-e azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki, és hajlandóak-e haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ülni a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola. A határidő lejárt, ezért március 30-án országszerte tiltakoztak a pedagógusok, szülők és diákok. 

Kecskeméten három helyen járt fotósunk, ahol kertészkedéssel, valamint a fenti hivatkozás alatt szereplő 12 pont felolvasásával telt az egyórás "szünet". Két intézmény udvarán sárga rózsát ültettek, ezzel szimbolizálva az oktatásért, Magyarország jövőjéért folyó küzdelmet.


 

h i r d e t é s