h i r d e t é s

Schmidt Mária közalapítványából is távozik Szájer

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schmidt Mária közalapítványából is távozik Szájer

2020. december 03. - 17:04

 

A Népszavának adott tájékoztatás szerint Szájer József – miután megvált EP-mandátumától és kilépett a Fideszből – a Schmidt Mária-féle közalapítvány kuratóriumi tagságáról is lemond.

Szájer József és Schmidt Mária - Forrás: xxiszazadintezet.hu

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány honlapjának tanúsága szerint a kuratórium tagja Szájer József is, aki – vagyonnyilatkozata alapján – ebbéli tisztsége után javadalmazásban részesül.

Szájer József közismert okokból lemondott európai parlamenti mandátumáról, és azt is bejelentette, hogy kilép a Fideszből. Kérdést küldtünk a Schmidt Mária nevével fémjelezett közalapítványnak, azt tudakolva, hogy kuratóriumi tisztségétől is megvált-e, ha igen, indokolta-e döntését.

"Szájer József a közalapítványban betöltött kuratóriumi tisztségétől megvált. Döntését nem indokolta"

Farkas Ciprián, Sopron kormánypárti polgármestere a közösségi oldalán csütörtök délelőtt adta hírül: "Szájer József levélben hozta tudomásunkra, hogy lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről. A döntését tudomásul vettük és elfogadtuk. Az erről szóló határozat a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben született meg." (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s