h i r d e t é s

Sikeresen kiszerelték a BAH-csomópontnál talált bombák gyújtószerkezeteit

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Sikeresen kiszerelték a BAH-csomópontnál talált bombák gyújtószerkezeteit

2019. április 11. - 07:38

 

Feloldották a zárást, megindulhat a forgalom a BAH-csomópontnál, ahol második világháborús bombákat hatástalanítottak szerdán - közölte a fővárosi kormányhivatal a honlapján. 

Hatástalanított robbanótestek a honvédség tűzszerészeinek teherautóján a fővárosi Koltai Jenő Sportcentrumnál 2019. április 10-én. A honvédség tűzszerészei hatástalanították a sportcentrum területén zajló építkezésen talált második világháborús robbanótesteket. A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt, lezárták az BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Mint írták: a honvédség tűzszerészei sikeresen felrobbantották a nagyobbik, 100 kilogrammos bomba gyújtószerkezetét. 

A lakók visszatérhetnek a lakóhelyükre. Egyedül a Csörsz utca marad lezárva, ahol a robbanótestek elszállítása zajlik

- írták.

Rendőrök lezárják az Otthon utcát a fővárosi BAH-csomópont közelében. MTI/Balogh Zoltán

A XII. kerületi Koltai Jenő Sportcentrum területén zajló építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezetet találtak. A hatástalanítást célzó művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere köszönetét fejezte ki a BAH-csomópontnál talált bombák hatástalanítását végzőknek, a műveletben közreműködnek, és az érintett állampolgároknak.

Tűzszerészek dolgoznak a fővárosi Koltai Jenő Sportcentrumnál. Forrás: MTI/Lakatos Péter

A helyszínen tartózkodó polgármester telefonon nyilatkozott az MTI-nek, amikor a két nagyobb bomba gyújtószerkezetét már sikerült kiszerelniük a tűzszerészeknek.

Pokorni Zoltán elismerését fejezte ki a tűzszerész ezred, a katasztrófavédelem, a rendőrség, valamint az I., a XI., és a XII. kerületi önkormányzatok dolgozóinak, akik az elmúlt napokban tájékoztatták a lakosságot, és segítették a terület kiürítését.

Ágyak az ideiglenes befogadóközpontnak kijelölt fővárosi MOM Kulturális Központban. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint elmondta, 6500 embert kellett kitelepíteni, nagy részük a környéken dolgozik. Itt található két hatalmas irodaház, pláza, sportközpont, szálloda és kongresszusi központ, továbbá sok száz lakás. A rendőrök a tervezett idő fele alatt végeztek a kiürítéssel - közölte a polgármester, aki megköszönte a tájékoztatást segítők munkáját is, mivel a BAH-csomópont lezárása ellenére nem alakult ki nagyobb torlódás.

(MTI)


 

h i r d e t é s