h i r d e t é s

Sok lesz felettünk a felhő, de a hideg tél továbbra is elkerül minket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sok lesz felettünk a felhő, de a hideg tél továbbra is elkerül minket

2023. január 04. - 05:08

Az enyhe tavaszias idő - főként délnyugaton - továbbra is velünk marad. A folytatást pedig a videóból megtudhatjátok.

A köd, valamint a rétegfelhőzet délelőttig még terjeszkedik, majd ezek zsugorodását követően napközben egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap. Késő délutántól északnyugatról melegfronthoz kapcsolódó felhőzet húzódik fölénk, amiből az északi megyékben helyenként előfordulhat kisebb eső. Emellett a köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás nem kizárt. Az északnyugati szél a nap során egyre többfelé délnyugatira, délire fordul, és az esti órákban már nagyobb területen kísérik élénk lökések.
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon néhol melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Időjárási front nem lesz felettünk, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében tünetek jelentkezhetnek.
Migrén, fejfájás, dekoncentráltság, tompaság, fáradtság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás egyaránt előfordulhat, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.
A hajnali, reggeli nyirkos időben a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is előtérbe kerülhetnek.
A nyirkosabb, borongósabb tájakon élők körében alacsony lehet a hő- és komfortérzet.
Réteges öltözet viselése ajánlott, viszont a nyirkosabb, ködösebb tájakon nagy lesz a megfázásveszély, az ott élőknek meleg öltözet viselése javallott.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.