h i r d e t é s

Sokkoló számok: a magyarok fele nem tud elmenni egy hétre nyaralni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokkoló számok: a magyarok fele nem tud elmenni egy hétre nyaralni

2017. július 31. - 16:50

 

Az Eurostat által közölt friss statisztika szerint az európaiak harmada nem tud megengedni magának egyhetes nyaralást. - írja a portfolio.hu.

Forrás: H. Szabó Sándor

Itthon még rosszabb a helyzet, a magyarok több mint fele kénytelen lemondani az egyhetes üdülésről.

Az Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak közel 33%-a nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Talán nem meglepő módon ez az arány magasabb, közel 35% a gyermekes családok, és alacsonyabb, 31,3% a gyermekek nélküli családok esetében.

Valószínűleg azon sem lepődünk meg sokan, hogy a tagországok között Svédország, Luxemburg és Dánia állampolgárai tudják leginkább megengedni maguknak az egyhetes nyaralást, de rajtuk kívül a finnek, az osztrákok és a hollandok sem panaszkodhatnak.

Ezzel szemben Romániában vagy Horvátországban 10-ből 6 ember nem tud megengedni magának egy hét napos kiruccanást, Romániában egyébként a legmagasabb az arány 66,6%-kal.

Magyarország ebből a szempontból a lista szomorúbb végén kullog, ugyanis Cpirussal, Görögországgal és Bulgáriával karöltve a magyarok felének nincs pénze arra, hogy egyhetes nyaralást kifizessen.

Forrás: portfolio.hu

Azért jó hír, hogy az utóbbi 5 év eredményeit nézve pár kivételtől eltekintve mindenhol nőtt azoknak az aránya, akik megengedhetnek maguknak egyhetes nyaralást. A

legnagyobb fejlődést ilyen szempontból Lettország mutatta fel, a 2011-ben mért 63,4%-ról 37,1%-ra csökkent azok aránya, akik nem tudnak elmenni pihenni egy hétre, emellett nagyobb csökkenést produkáltak még a lengyelek, az észtek és még Magyarország is, nálunk 5 év alatt 15,6 százalékponttal javult a helyzet.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s