h i r d e t é s

Súlyos közpénzmilliárdokkal tömi ki az Orbán-kormány Mészáros, Habony és Schmidt propagandabirodalmát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Súlyos közpénzmilliárdokkal tömi ki az Orbán-kormány Mészáros, Habony és Schmidt propagandabirodalmát

2018. február 22. - 16:32

 

A Schmidt Mária kezére játszott, hajdan színvonalas gazdasági lap, a Figyelő hirdetési bevételeinek hetven százaléka állami pénzből származott a múlt évben – számította ki a 24.hu a KANTAR Media AdexSpot adatbázisa alapján. - írja a 168ora.hu.

Forrás: pestibulvar.hu

Ez azt jelenti, hogy a

Figyelő minden 100 forintnyi hirdetési bevételéből 70 állami forint volt, azaz közpénz. 

A hetilapot megjelentető K4A Lapkiadó Kft 2016 vége óta listaáron 1,1 milliárd forint hirdetési bevételre tehetett szert 2017-ben. A cég igen nagy állami kitettséggel működik: ebből ugyanis 734 millió forintnyi összeg az államtól, illetve különböző állami vállalatoktól származott.

Az állam egyébként úgy hagyott jelentős mennyiségű közpénzt a Figyelőnél, hogy a hetilap példányszámát nem auditáltatták a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetségnél. 

A hetilap legnagyobb hirdetője, a Miniszterelnökség 202 millió forint értékben vásárolhatott reklámhelyet listaáron számítva.  

Forrás: 168ora.hu

Az is megállapítható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem hivatalos tanácsadójának, Habony Árpádnak a nevén lévő Modern Media Group (MMG), a Lokál című bulvárnapilap és a Lokál Extra című bulvárhetilap kiadója sem teljesített volna olyan jól, ha nem tartozik a legnagyobb kormánykedvencek közé.

Az MMG ugyanis tavaly – listaáron számítva –2,9 milliárd forint hirdetési bevételre tehetett szert a Lokál Extra hetilapjával, és ennek 77 százaléka, 2,2 milliárd folyhatott be a magyar államtól az Adexspot adatok alapján.

Azaz minden 100 forint bevételből csaknem 80 közpénzből származott.

Habony cégénél egyébként, csakúgy mint a Figyelőnél, a legnagyobb hirdető a Miniszterelnökség volt, amely listaáron számítva 1,5 milliárd forintért hirdethetett. 

Forrás: 24.hu

A Mészáros Lőrinc-féle Pannon Lapok Társasága (PLT) megyei lapkiadó folyóiratos, azaz nem napilapos hirdetési bevételeinek is jelentős, 52 százaléka folyt be az államtól. A PLT 116 millió forint hirdetési bevételén belül 60 millió forint volt az állami pénz.

A Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks és PLT folyóirataiból és magazinjaiba összesen 8,9 milliárd forint érkezett állami pénzből.

168ora.hu


 

h i r d e t é s