h i r d e t é s

Szabó Tímea: Van aki nem Németh Szilárd megzenésített pacalreceptjeit szeretné a színházakban hallgatni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szabó Tímea: Van aki nem Németh Szilárd megzenésített pacalreceptjeit szeretné a színházakban hallgatni

2019. december 10. - 08:16

 

A színházakat is érintő kulturális törvénymódosításról volt szó napirend előtt az Országgyűlésben hétfőn. A törvényjavaslatból időközben kikerült ugyan néhány elem, Szabó Tímea (Párbeszéd) ennek dacára úgy értékelte, hogy a kormány az egész kultúra szabadságát és függetlenségét készül kinyírni. - írja a 168ora.hu.

Szabó Tímea úgy fogalmazott, a javaslatot a Gothár-ügyre hivatkozással nyújtották be, miközben a kormánypártok kedvenc házi színházában, az Újszínházban, 2016 óta próbálnak eltussolni egy zaklatási botrányt, amelynek gyanúsítottja Mihályi Győző színész.

Szabó Tímea szerint a törvényjavaslatnak semmi köze a Katona József Színházhoz, a színházakat akarják államosítani. Orbán Viktor egy totális diktatúrát álmodott meg magának, amelynek része a kultúra kivégzése – fogalmazott. Megítélése szerint, a javaslat bosszú október 13-ért. Közölte,

tudja, hogy Orbán Viktor nem jár színházba és a kormánypártiaknak sincs különösebb igénye a kultúrára, de van néhány százezer ember, aki nem Mészáros Lőrinc kiadatlan verseit, vagy Németh Szilárd megzenésített pacalreceptjeit szeretné a színházakban hallgatni.

A Szabad Nép egyik 1949-es számából idézve kijelentette:

Maguk ugyanazok az elvtelen kommunisták, akik akkor irányították az országot.

 

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s