h i r d e t é s

Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli

2020. február 25. - 07:21

 

A jognak kitüntetett szerepe van a sportban, és egyre nagyobb szükség van olyan jogászokra, akik a sport világában is jártasak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton a Budapesti Jogász- és Sportolóbálon.

Illusztráció: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szabó Tünde beszédében kiemelte, hogy a sport óriási mértékben fejlődik az egész világon, és a magyar sport is újabb fénykorát éli.

Magyarországon sok sportlétesítményt fejlesztenek, és nemzetközi sporteseményeket is szerveznek

- tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a jogászokat és a sportolókat egyaránt jellemzi a fegyelmezettség, kitartás, szorgalom és a célok iránti elköteleződés.

Varga Judit igazságügyi miniszter, az est fővédnöke nyitóbeszédében arról beszélt, hogy mindkét hivatásban fontos a kitartás, szorgalom és az energia.

A sport olyan etikai értékek tiszteletére tanít meg, mint a csapatmunka, egyéni érdekek alárendelése és a szabályok betartása

- vélekedett a miniszter.

A 188. alkalommal megendezett Budapesti Jogászbálhoz idén a szervezők második hivatásként a sportot választották a nyári tokiói olimpiára tekintettel.

Az eseményen posztumusz életműdíjat kapott Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, ugyancsak életműdíjjal tüntették ki Szekeres Pál parasportolót és Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászt.

(MTI)
 


 

h i r d e t é s