h i r d e t é s

Szakadékba zuhant egy gyerekekkel teli iskolabusz Indiában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szakadékba zuhant egy gyerekekkel teli iskolabusz Indiában

2018. április 10. - 09:02

 

A tragédiában legalább 29 ember, köztük 26 diák vesztette életét.

Forrás: Al Arabiya

Legalább 29 ember, köztük 26 diák életét követelte hétfőn egy buszbaleset az észak-indiai, hegyvidéki Himacsál Prades államban - közölte az indiai televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A tévé értesülései szerint a Nurpur település egyik magániskolájának mintegy 45 tanulóját szállító busz letért az útról és egy 30 méter mély szakadékba zuhant. A TASZSZ orosz hírügynökség viszont a helyi sajtóra hivatkozva mintegy 60, a busszal utazó diákról tud. A szerencsétlenség az állam székhelyétől, Simlától 300 kilométerre történt. Rendőröket és mentőalakulatokat küldtek a baleset helyszínére.

Az indiai IANS hírügynökség úgy tudja, a halott diákok tíz évesnél fiatalabbak voltak, velük együtt meghalt a buszsofőr és két tanár is. Értesülések szerint sokan megsérültek.

A rendőrség szerint félő, hogy a halottak száma tovább növekedhet tekintettel arra, hogy - a tájékoztatás időpontjában - néhány diákot még nem sikerült kiszabadítani az összeroncsolódott buszból.

Indiában nagyon sokan esnek áldozatul közúti baleseteknek, kormányzati statisztikák szerint csak 2015-ben 150 ezer ember életét követelték az ilyen jellegű szerencsétlenségek. (MTI) / hvg.hu

Kép forrás: Forrás: Al Arabiya


 

h i r d e t é s