h i r d e t é s

Százötven hangos-, és Braille-írásos könyvet kapott a gyengénlátók szövetsége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Százötven hangos-, és Braille-írásos könyvet kapott a gyengénlátók szövetsége

2018. szeptember 05. - 18:49

 

Százötven új hangos-, illetve Braille-írásos könyvvel gyarapodott a Bodor Tibor Kulturális Egyesület (BTKE) felajánlása nyomán a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) budapesti könyvtára.

Az olvasás világnapja. Páll Erika, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) könyvtárának vezetője az egyik újonnan kapott Braille-könyvet olvassa a szövetség budapesti székházában 2018. szeptember 5-én. A Bodor Tibor Hangoskönyvtár és a Braille-Könyvtár 100 hangos- és Braille-könyvet kapott az olvasás világnapja alkalmából. Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A könyvek elkészítése alkalmából megtartott szerdai sajtótájékoztatón Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke hangsúlyozta: az idén százéves szervezet célul tűzte ki, hogy a jubileum alkalmából száz-száz hangos-, illetve Braille-írásos könyvvel szaporítják a könyvtár állományát. Ebből adtak át most százötvenet. 

Kata Szidónia, Bodor Tibor színművész unokája, a BTKE képviselője azt hangsúlyozta, hogy több mint ötszáz önkéntes segítette a könyvek elkészítését, a többi között felolvasással, illetve a kiadványok szerkesztésével. Felidézte, hogy Bodor Tibor egymaga 514 könyvet rögzített az MVGYOSZ részére, ami a teljes könyvtári címjegyzék mintegy negyed része. Az egyesület kulturális műsorok szervezését is tervezi.

Kocsis András, a Kossuth Kiadó vezetője arról szólt, hogy eddig 260 hangoskönyvet jelentettek meg üzleti alapon. Ugyanakkor szívesen hozzájárulnak a szövetség könyvtárának gyarapításához is

- mondta.

Kérdésre válaszolva Nagy Sándor azt mondta, hogy a kiadó 25 hangoskönyv átadását vállalta az MVGYOSZ részére, illetve biztosították a hangoskönyvek rögzítéséhez az önkéntesek számára a köteteket.

(MTI)


 

h i r d e t é s