h i r d e t é s

Szembesítették Hadházy Ákost egy facebook bejegyzésével

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szembesítették Hadházy Ákost egy facebook bejegyzésével

2018. szeptember 14. - 07:54

 

Az LMP ex-társelnöke szerint az ellenzék fél az általa dezinformációs diktatúrának nevezett Orbán-rendszertől.

Forrás: MTI

Hadházy Ákos volt csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorban, ahol szóba került az a Facebook-posztja, amiben keményen nekiment az LMP-nek a Sargentini-jelentés megszavazása után. A zöldpárt ex-társelnöke azt írta:

„Nehéz ezt kimondani, de az LMP-ből egy gyáva és megalkuvó párt lett. (…) Ahelyett, hogy küzdenének ellene, lefekszenek a propagandaszörny előtt, hanyattvágják magukat, felteszik a lábukat és lihegve csóválják a farkukat. Pedig csak annyit kellene elmondani: a Sargentini jelentésért mindannyian felelősek vagyunk”.

Az adásban szembesítették a bejegyzéssel, amire úgy reagált: elnézést kér a volt kollégáitól a megfogalmazása miatt, de úgy gondolja, hogy az ellenzéki politikusoknak nem szabadna félniük a „dezinformációs diktatúrától”. Ez annyit tesz, hogy korábban attól féltek, „leviszik az embert a pincébe és megverik”, ma pedig azt, hogy lejáratják a kormányközeli sajtóban. Hadházy Ákos szerint emiatt nem támogatta az LMP a Sargentni-jelentés megszavazását.

A politikus beszélt a vasárnapi ellenzéki tüntetésről, amit szerinte szerencsétlenül kezdek el megszervezni, ezért azt sem tudta megmondani, hogy elmegy-e a rendezvényre. „Nagyon remélem, hogy sikeres lesz, de az biztos, hogy kevés lesz” – fogalmazott az országgyűlési képviselő. (atv.hu)


 

h i r d e t é s