h i r d e t é s

"Szemészek, fogorvosok látják el a kritikus állapotú betegeket" - levelet írt az orvosi kamara a belügyminiszternek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Szemészek, fogorvosok látják el a kritikus állapotú betegeket" - levelet írt az orvosi kamara a belügyminiszternek

2020. október 31. - 08:49

 

Szerintük a kormány intézkedései oyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, de a biztonságos betegellátást is veszélyezteti.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Cáfolja a Magyar Orvosi Kamara, hogy egyeztetések lennének a köztestület és a kormány között a jogállási törvényről. A testület elnöke, Kincses Gyula Pintér Sándor belügyminiszternek írt levelében valódi egyeztetést sürget.    

Legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök pénteki, a Kossuth rádiónak adott interjújában mondta: az orvosoknak igazuk van abban, hogy a kirendelési szabályokat humanizálni kell. S utalt arra, hogy az egyeztetésekbe bevonják a köztestületet. Kincses levele szerint viszont erről egyelőre szó sincs, tudomásuk szerint a törvényhez kapcsolódó rendeletek gyakorlatilag készen vannak.

Megjegyzi: a kamara az eddigieket nem tekinti korrekt együttműködésnek. Mint írják: a kórházakban a lélegeztetőgépeken lévők száma egyre nő, a covid-osztályok kritikus állapotú betegeit már szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el. A kormány intézkedései váratnak magukra. Olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, de a biztonságos betegellátást is veszélyezteti.

"Felszólítjuk a kormányt, hogy ebben a kritikus helyzetben a magyar egészségügy dolgozóinak nagy fokú elégedetlenségét kiváltó törvényt korrigálja, az orvosi-, és szakdolgozói kamarák érdemi bevonásával hozza meg az új szabályokat, ezzel segítse, hogy az orvosok és az ápolók a betegekre tudjanak koncentrálni." (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s