h i r d e t é s

Szenteste 20-órakor gyújtsunk gyertyát a koronavírus áldozatai emlékére

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szenteste 20-órakor gyújtsunk gyertyát a koronavírus áldozatai emlékére

2020. december 13. - 12:33

 

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület és a Láthatatlan Magyarország facebook csoport közös felhívása.

Aki csatlakozik, kérjük lépjen be a Szenteste 20-órakor gyújtsunk gyertyát a koronavírus áldozatai emlékére csoportba, ezen a linken: https://www.facebook.com/groups/736646340536556 és jelezze, hogy egyetért a felhívással.

Az idei év más volt az eddigiek. Legtöbbünk még nem élt meg hasonlót: A világ a második világháború szörnyűségei, borzalmai után viszonylag békében élt. Helyi háborúk folytak, folynak, de a bolygónkon élők többségét szerencsére nem érintették.

A koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg az életünket. Világméretű járvány, megrengette mindennapjainkat A vírus hatásai ma még ismeretlenek, kiszámíthatatlanok. A várva várt vakcina reméljük védettséget biztosít, de az biztos, hogy életünk már talán sohasem lesz olyan, mint a vírus megjelenése előtt volt. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal, életünket át kell szervezni, s talán még jobb emberek is leszünk, lehetünk. Mert a vírus nem válogat, nem nézi, gazdag, vagy szegény, fehér, vagy más bőrszínű, fiatal, vagy öreg. Bármelyikünket megtámadhat, még akkor is, ha minden óvintézkedést betartunk.

Hazánkban sajnos napjainkban is pusztít a járvány. Naponta több ezer új fertőzött van, és nagyon magas az elhunytak száma.Mind több a szeretteiket elvesztő család, a gyász ideje van. Egyetlen áldozat élete is sok, hát még több mint hatezer honfitársunk elvesztése. Legtöbbjük még hosszú ideig maradhatott volna velünk, ha nincs a vírus.

Sajnos bármelyikünkből lehet áldozat. Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület és a Láthatatlan Magyarország facebook csoport közös emlékezésre hív minden magyar honfitársunkat. Minden eltávozott a mi veszteségünk is, együttérzünk a gyászoló családokkal. A bajban minden magyarnak össze kell fognia, félretéve az ellentéteket, mert elsősorban emberek, magyar emberek vagyunk. A 93 ezer négyzetméter a mi közös hazánk, itt születtünk, itt élünk, itt halunk. Felelősek vagyunk mindenért ami itt történik, a vírus nem a párt harcokról, a kisded hatalmi játszmákról szól. Az igaz hazafiak szíve ma együtt dobog, együtt kell legyőznünk a pusztító kórt. Legyünk elsősorban a hazájukért felelősséget érző magyarok, emberek. Nyújtsunk kezet az elesetteknek, a gyámolításra szorulóknak, vigyázzunk együtt a legdrágább kincsre, az emberi életre.

Advent harmadik vasárnapja

Még pár nap, és itt van karácsony. Ez az ünnep is más lesz, mint az eddigiek. A járvány miatt elmaradnak a nagy, családi összejövetelek, de megmarad az ünnep intimitása, varázsa. Rajtunk múlik, miképpen tudjuk emlékezetessé tenni Jézus születésének az ünnepét, miképp hatja át szívünket a melegség, a jóság, a szeretet.

A Szeretet ünnepén sem feledhetjük azokat a honfitársainkat, akik sajnos már nem lehetnek velünk.
Kezdeményezzük, hogy Szenteste, 20.00-órakor az ország minden családja gyújtson gyertyát a korona vírusban elhunytak emlékére. Legyen ott minden ház ablakában az emlékezés, a kegyelet lángja, mutassuk meg,hogy a szeretet és a jóság, az emberség ott él a szívünkben. Osztozunk a gyászoló családok fájdalmában, kérjük a Mindenhatót, legyen velünk és segítsen bennünket ezekben a vészterhes napokban.  

 

Lipcsei Andrea
az egyesület vezetője


 

Kommentek

h i r d e t é s