fbpx Szép idő lesz | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szép idő lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szép idő lesz

2021. szeptember 25. - 05:43

 

A szél mérséklődik, a felhőzet csökken, a hétvége már a napsütésről fog szólni.

Napközben többfelé nyárias időben lesz részünk.
A Dunántúlon szinte zavartalan lesz a napsütés, viszont a Dunától keletre időnként felhők eltakarhatják a napot, de esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalra foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat.
Reggel 3-13, délután 22-27 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. A Dunántúlon néhol élénk lehet a délies szél. Hajnalra nyugaton foltokban pára, köd képződhet. A hűvös hajnalt követően délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton front nem lesz felettünk, de a már-már nyárias meleg miatt napközben az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás miatt migrén, fejfájás, dekoncentráltság, bágyadtság, fáradtság egyaránt előfordulhat.

Fokozódnak a gyulladásos panaszok, a keringési problémákkal küzdők körében vérnyomás-ingadozás, rosszullét jelentkezhet.

Helyenként még élénk lehet a szél, emiatt felerősödnek a fejfájásos, migrénes panaszok, emellett alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is előfordulhat.

A hűvös hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint nő a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s