h i r d e t é s

Szeretet fája "kéretlenül" Debrecenben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szeretet fája "kéretlenül" Debrecenben

2022. december 23. - 07:44

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete idén karácsony másnapján már 12. alkalommal vendégeli meg a nehéz sorsú embertársainkat. Igyekeztünk azonban más módon is segíteni. 

Csütörtök délelőtt a Szeretet fáját adtuk át 30 családnak.. Az egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójából vásárolta meg a kiosztott, nagyon szép fenyőket, melyeket egy nagylelkű debreceni fiatal vállalkozó házaspár, óriási kedvezménnyel biztosított számunkra.

Családok mindegyike hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között él.A Forrás Mentálhigiénés Központ elsősorban Tócóskerti Lakótelepen élő rászorulókat hívta meg-

A fákat az egyesület tagjai szállították ki a helyszínre. A gyerekeknek, akiknek mi adtuk át a fát, vittünk szaloncukrot is, s megbeszéltük, hogy maguk készítenek díszeket a fára. A családoknak ha tőlünk nem kapnak, nem jutott volna fára, hisz az élelem a fontosabb.

Legtöbbjük elmondta, hogy hosszú évek után, először állíthatnak karácsonyfát, eddig erre gondolni sem mertek. "Más hangulata lesz így az ünnepnek, még akkor is, ha szegényesen élünk" - mondta egy örömtől csillogó szemű nagymama. "A fenyő illata is hozzátartozik az ünnephez, de eddig mi ezt oda képzeltük csak a szobába" - tette még hozzá.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki anyagilag támogatta az egyesület karácsonyi akcióit. Hálásak vagyunk a fenyőket nagy kedvezménnyel biztosító házaspárnak.

Áldott ünnepeket, egészségben gazdag új évet kívánunk.

 

Tukoráné Kádár Ibolya
az egyesület elnöke